Ricardo Kip, doorzetter met diepgang

Tekst: TjerkstraMedia
Foto: Orangepics

Ondanks het feit dat we Almere City FC terugvinden op een zestiende positie in de Jupiler League, gaat het de club in de laatste weken aardig voor de wind. Eindelijk wordt het goede voetbalspel van de ploeg van trainer Fred Grim beloond met een aantal driepunters. Sparta, MVV, Excelsior en FC Oss gingen de bietenbrug op tegen City in een goede vorm. Ricardo Kip is een belangrijke schakel voor de roodhemden.

De middenvelder is content met de progressie die Almere City in dit seizoen maakt. “Het gaat goed. We hebben vier keer op rij gewonnen en dat is goed voor alles en iedereen die de club lief heeft. Daarvoor speelden we ook goede wedstrijden, maar gaven we vaak de doelpunten te gemakkelijk weg. Als je de goals zo simpel weggeeft dan win je ook niet. We staan als team beter.”

De hand van Fred Grim wordt langzaamaan zichtbaar bij City dat het moet hebben van de voetballende oplossing. “We zullen het sowieso van het voetbal moeten hebben”, zegt Kip in gesprek met TjerkstraMedia. “Want we missen toch wel wat fysiek in de ploeg. We hebben niet echt veel grote, sterke spelers in de selectie zitten zeg maar. De hand van Grim is zeker aanwezig want het Ajax-spelletje komt beetje bij beetje boven drijven. We zoeken steeds meer naar de voetballende oplossingen en schieten niet alle ballen zomaar naar voren. Er zit een gedachte achter ons spel.”

Ricardo Kip manifesteert zich in de afgelopen weken uitstekend op het middenveld. “Ik mag inderdaad niet klagen hoe het gaat. Voor mijn gevoel speel ik best redelijk. Ik ben blij met de speelminuten en mijn spel. Ik heb in het eerste jaar bij City weinig gespeeld”, geeft Kip aan. “Ik sukkelde lang met een blessure. Ik heb maandenlang met een liesbreuk gespeeld en dan haal je niet het gewenste niveau. Uiteindelijk kwamen we er achter en lag ik er een aantal maanden uit. Toen ik weer fit was, was het seizoen al bijna klaar.”

Kip was topfit en was vol vertrouwen voor het tweede seizoen. “Ik wilde het tweede seizoen goed beginnen. Ik kwam fit op de club, maar de trainer koos helaas voor elf anderen. Dat is zijn goed recht natuurlijk, maar voor mij was het een domper. Het duurde lang dat ik ging spelen. Het heeft zestien wedstrijden geduurd. In het zeventiende duel mocht ik weer spelen. Gelukkig zat het mee voor mij en de ploeg want het elftal begon te draaien en we pakten punten. In het thuisduel tegen FC Den Bosch mocht ik vanaf minuut één beginnen en sinds die partij speelde ik bijna alles.”

Almere City FC verlengde onlangs het contract van Kip tot en met de zomer van 2016. “Dat geeft veel vertrouwen. Ik kan mij hier doorontwikkelen en aangezien ik de drive en de ambitie heb om hogerop te eindigen wil ik gewoon meer wedstrijden spelen. Dat kan hier bij Almere”, verwacht de kleine middenvelder. “Zoals ik net al aangaf heb ik in het eerste jaar weinig gespeeld en begon het tweede seizoen met een teleurstelling. Het gaat nu lekker en daarom wil ik daar op voort borduren. Komend seizoen wil ik rond de 32 wedstrijden spelen voor City en hoop ik tien tot vijftien goals te kunnen maken voor het team. Dat is mijn doel“

“Om die goals te kunnen maken moet ik rustiger worden voor het doel. Dat is nu niet altijd het geval en dat is vervelend. Soms is net de aanname niet goed of gebeurt er iets anders wat de kans om zeep helpt. Misschien heeft het te maken met een bepaalde scherpte omdat ik niet altijd heb gespeeld.” Dit seizoen staat de teller voor Kip op drie goals.

Kip kan omschreven worden als een speler met veel diepgang. “Ik ben een type die de kleine ruimtes inloopt en creëer daar veel gevaar mee voor mezelf of voor anderen. Daarnaast heb ik een neusje voor goals denk ik. Verder beschik ik over inzicht, werk ik hard om mijn doel te bereiken en laat ik mijn kop nooit hangen.”

De ambities van Kip liggen vooralsnog in de Jupiler League, maar binnen één of twee jaar hoopt de middenvelder een meerwaarde te kunnen zijn voor de Eredivisie. “Daar liggen mijn dromen en daar wil ik zeker naar toe”, bevestigde Kip. “Je hoort en leest dat veel eredivisie-trainers een middenvelder met diepgang zoeken. Die zijn er echt wel hoor. Kom eens kijken in de Jupiler League, lacht Kippie, zoals hij ook wel wordt genoemd. “Nee zonder gekheid, iedere speler van Almere City wil graag de stap maken naar de eredivisie. Laten we het gewoon met zijn allen proberen.” Is dat reëel? “Dat weet ik niet. Laten we eerst eens een periode pakken of in het linkerrijtje eindigen, dan zien we verder.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *