Cas Peters geniet van ‘zwervend bestaan’ bij FC Emmen

Tekst: TjerkstraMedia
Foto: Orangepics

Een jaar goed voetballen, alles spelen, belangrijk zijn voor het team en veel scoren. Dat is wat aanvaller Cas Peters, speler van FC Emmen, voor dit seizoen wil bereiken. De 21-jarige Tukker, die afgelopen zomer overkwam van FC Twente, ambieerde een vervolgstap in de eredivisie, maar concrete belangstelling bleef helaas voor de spits uit. “Ik heb een beetje pech gehad met blessures. Daarom durfden een aantal clubs het niet aan.” Bij FC Emmen laat Peters wekelijks zien dat hij een meerwaarde is voor zijn team.

Peters die tot dusver vijf keer scoorde voor FC Emmen in negen gespeelde wedstrijden is nog niet helemaal tevreden over de prestaties van zijn (nieuwe) club. “De resultaten moeten beter. In veel wedstrijden waren we de betere ploeg. We scoren te weinig en krijgen de goals te gemakkelijk tegen. Dat is zonde, want we hebben een ploeg die ontzettend goed kan voetballen. We maken het ons zelf soms te moeilijk.”

Vanaf de tribune lijkt het soms dat de spelers van FC Emmen het geloof in eigen kunnen vergeten in het veld en zie je vele wisselingen (andere spelers) in de ploeg. Peters legt uit: “Ik weet niet of dat zo is. We kennen de kwaliteiten zeer zeker, maar de ploeg moet nog meer ingespeeld raken. Door blessures moeten we soms één of twee wisselingen doorvoeren in het elftal en dat is jammer. De vastigheid ontbreekt daardoor. Daar moeten we aan werken. Als we het beter op de rit krijgen dan moeten we zeker de Play-Offs kunnen halen,” zegt de aanvaller die vanaf de flanken opereert.

Peters werd in eerste instantie door FC Emmen aangetrokken als puntspeler/spits, maar de jonge speler speelt zijn wedstrijden aan de flanken. Peters is happy met zijn rol binnen het team. “Dat ik vanaf de zijkanten kom, maakt mij niet uit”, laat hij weten tegen TjerkstraMedia. “Ik ben een speler die graag de actie maakt, de combinatie zoekt en de steekpass of steekbal geeft. Natuurlijk ambieer ik de spitspositie, maar in het systeem wat Emmen voor ogen heeft kom ik beter uit de verf als ik vanaf de zijkant kom, in een soort van vrije rol. Voor mij op dit moment een perfecte rol.”

De aanvaller geniet bij de Drentse club. “Ik ben heel erg blij met deze warme club”, zegt Peters. “We hebben een leuk team die veel kwaliteiten herbergt. Ik hoop dat ik dit jaar veel kan en mag spelen, om zo meer ervaring op te doen in het betaalde voetbal. Vanwege financiële redenen werd mijn contract bij FC Twente niet verlengd. Jan Zoutman, de trainer van Jong FC Twente, wilde me graag behouden voor de club, maar de financiën stonden het gewoonweg niet toe. Dan moet je verder kijken. Ik hoop hier in Emmen een belangrijke speler te worden, met goed spel en veel doelpunten. Vijftien goals moet te doen zijn”, geeft Peters aan.

Vorig jaar tijdens de winterstop kon Peters overstappen naar Go Ahead Eagles, zo laat hij weten. “Ik was dichtbij een overstap, maar FC Twente deed moeilijk. Ik snapte het niet en koos ervoor om te blijven knokken in Enschede, maar helaas lag ik er kort daarna een tijdje uit met een vervelende blessure (breuk in het middenvoetsbeentje van linkervoet, red.). Ik heb in die periode echt pech gehad. De belangstelling in mij bleef er, maar omdat ik weinig had gespeeld werd de interesse nooit echt concreet. De keuze voor FC Emmen heb ik bewust genomen. Hier kan ik me laten zien, hier kan ik een meerwaarde worden en zodoende, als het lukt, twee stappen voorwaarts maken. Ik heb hier voor een jaar getekend en ik hoop dat ik volgend jaar alsnog de stap kan maken naar de eredivisie.”

De terugkeer van Roland Bergkamp in de spits van FC Emmen is voor Peters een mooie bijkomstigheid. Het voetbalt voor hem lekker. “Ik kom aan de zijkant beter tot mijn recht in het systeem wat we spelen”, zegt hij. “Omdat we veel de lange bal hanteren is de spitspositie voor mij niet handig denk ik. Bergkamp kan die rol beter invullen, zoals ik dat zo zie. Ik ben meer een type die de bal in de voet aangespeeld moet krijgen, de ruimte ziet en de steekbal of pass kan of moet geven. Met het ‘zwervende bestaan’ kan ik een grotere bijdrage leveren. Ik heb daar ook veel met de trainer (Joop Gall, red.) over gesproken. We begrijpen elkaars standpunt.”

De aanvaller kent zijn kwaliteiten goed, ook zijn mindere punten kent Peters. “Ik moet meer met de kop omhoog spelen als ik dribbel”, weet de aanvaller. “Meer het overzicht bewaren zeg maar. Ik wil vaak te gericht naar de goal, maar ik loop me soms vast in de zestienmeter, omdat ik teveel naar de bal blijf kijken. Dat moet er uit. Dat weet de trainer ook en daar hamert hij op.”

Met ploegen als N.E.C. Nijmegen, Roda JC en RKC Waalwijk is de Jupiler League een fraaie en spannende competitie geworden. De attractiviteit spat er vaak bij af. Peters beaamt dat. “N.E.C. heeft een goede ploeg hoor”, vindt hij. “Ik denk dat ze ook kampioen gaan worden. We hebben met Emmen al tegen ze gespeeld en dat liep voor ons niet geweldig af. Daar zit veel kwaliteit. Voor jonge spelers is deze competitie om te smullen. Je leert er veel. Zowel op tactisch als op fysiek vlak is de eerste divisie een prima leerschool. Wat me wel tegenvalt is het spelen op kunstgras. Ik kan daar nog niet echt aan wennen. Echt gras heeft mijn voorkeur. De demping is veel beter. Kunstgras is harder en bovendien heb je meer kans op blessures,” sluit Peters af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *