Tim Receveur, onopvallende middenvelder Almere City FC valt op

Tekst: TjerkstraMedia
Foto: Orangepics

Almere City FC maakt zich op voor een aantal mooie wedstrijden in mei. De ploeg van trainer Fred Grim richt zich op de Play-offs en wil daar vriend en vijand doen verbazen. Tim Receveur verheugd zich enorm op het toetje als afsluiting van het seizoen 2014/2015. De middenvelder gooit dit seizoen hoge ogen bij de eerstedivisionist als controleur en spelverdeler.

Goede periode

Het gaat Receveur voor de wind bij Almere City. Dat mag ook wel, want het zat de speler niet altijd mee. De middenvelder kent een prima jaar bij de Jupiler League-club die de 2e periodetitel pakte. TjerkstraMedia sprak met de speler die de jeugdopleiding van Ajax genoot, aanvoerder was van Jong NAC en uitkwam voor AGOVV Apeldoorn. “Het gaat goed met de club”, laat Receveur aantekenen. “We hebben een goede periode gedraaid met het team zoals een ieder weet, maar we zijn soms nog te wisselvallig. We weten dat we goed kunnen zijn en daarom kunnen we, als alles meezit, voor een verrassing zorgen in de nacompetitie.”

Potentieel

Er schuilt voldoende talent en voetballend vermogen binnen de selectie van Almere City FC. “Een aantal spelers binnen onze ploeg kunnen hoger spelen dan middenmoot Jupiler League”, denkt Receveur. “Een aantal spelers hebben de potentie om door te groeien naar een hoger niveau, maar mogelijk ontbeerd het nog aan ervaring. We hebben ook een aantal spelers binnen het team die, na een periode van pech, hun niveau opnieuw halen.”

Receveur komt met een aantal voorbeelden. “Jergé Hoefdraad is al 29 jaar en is bij ons echt goed geworden”, laat hij weten. “Hoefdraad is een grote waarde gebleken voor het team en natuurlijk met zijn assists op Vincent (Janssen, red.). Na een lange periode van blessureleed is Paul Quasten terug. Hij heeft laten zien, dat ook hij, nog steeds mee kan op dit niveau. Ook jongens als Thijs Bouma en doelman Agil Etemadi zijn spelers die het nodige hebben meegemaakt, maar ook bij ons flink aan de weg timmeren. Deze spelers worden nog beter bij City FC.”

Niveau

Wedstrijden winnen en vertrouwen krijgen zijn de basis van het behaalde succes van Almere City FC. “Als het loopt en er worden punten gepakt dan is dat positief”, geeft Tim aan. “Als juist de spelers, die iets meer kunnen, opstaan en de andere spelers meenemen in het niveau wat we willen nastreven dan kan City in de top-5 mee draaien. Dat had zomaar gekund dit seizoen.”

Zakelijker worden

Met een paar goede wedstrijden voorafgaand aan de Play-offs moet het kunnen lukken. Mogelijk komt de ‘flow’ aanwaaien. Receveur: “Ik geloof niet echt in een flow na twee of drie wedstrijden winnen. Je kunt na één wedstrijd ook die onoverwinnelijkheid voelen, maar laten we daar maar even niet van uitgaan, want dan worden we eerder nonchalant in ons spel. We moeten proberen zakelijker te worden. De eerste helft is vaak goed, de tweede helft gaat het wat minder en we geven af en toe de doelpunten te gemakkelijk weg. Die ‘wisselvalligheid’ moet er uit en dat is de uitdaging voor ons in de komende wedstrijden. Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen in mei. Ik heb er veel zin in.”

Zes of acht

Receveur speelt sinds 2013 bij City en mag trots zijn over zijn presteren tot dusver. De middenvelder die op ‘zes’ en op ‘acht’ kan spelen is redelijk tevreden over het huidige seizoen, want het kan natuurlijk altijd beter. “Ik heb een goed jaar achter de rug en ben tevreden over de ontwikkeling van mijn persoon”, zegt de in Amsterdam wonende speler. “Het heeft me niet altijd meegezeten in de voorbije jaren maar ik denk dat ik een stabiel seizoen draai. Het is voor mij zaak om me door te blijven ontwikkelen. Met mijn 23 jaar ben ik zeker nog niet uitgeleerd. Ik hoop eens een grote stap vooruit te kunnen zetten. Het was namelijk te vaak dat ik twee stappen achteruit moest doen om vervolgens weer drie stappen vooruit te maken.”

Bewaker

Tim Receveur heeft een goede wedstrijd gespeeld als hij onopvallend was. “Dat is mijn rol binnen het team en moet ook mijn kracht zijn”, vindt hij. “Ik val pas op als ik fouten maak of de bal naar de verkeerde kleur speel of als ik de winnende goal scoor. Mijn taak ligt min of meer in het bewaken van de achterste linie: ballen afpakken en veroveren, het spel te verdelen en/of snel de spitsen te vinden. Ik vind het ook leuk om mee te gaan naar voren want ik heb die diepgang ook in mijn spel maar dat gaat dan wel ten koste van mijn positie.”

Receveur gaat nog even door. “De ‘zes’-positie voelt lekker. Ik bespeel die positie nog niet zo lang eigenlijk. Bij Ajax bij de A-junioren heb ik daar nog een poosje gespeeld, maar sinds september/oktober sta ik op die plek bij Almere City. Het is goed voor mij om veel wedstrijden te spelen op die positie of op ‘acht’, want ik voel dat ik mij kan doorontwikkelen op die posities. Ik heb niet echt de voorkeur voor de zes of acht hoor”, laat Receveur weten. “Het hangt af wat voor systeem je speelt. Als je met de punt naar achter speelt, speel je met één controleur. Dan sta je pal voor de verdediging en is offensief denken eigen uit den boze. Speel je met twee controleurs dan kun je af en toe gaan wisselen met een andere middenvelder, zodat je ook offensief iets kunt uitrichten. Die drive zit in mij. Ik beschik over een groot loopvermogen om aan te sluiten, in te spelen, door te lopen en door te bewegen naar de zestien van de tegenstander.”

Box-to-box

Receveur kan omschreven worden als een soort box-to-box-speler. “Het komt in de buurt”, lacht hij. “Dit seizoen moet ik verdedigend denken en vaak ook handelen. Ik heb de capaciteiten om als een box-to-box-speler te spelen maar ik mag dat vaak niet doen. We hebben teveel andere jongens in het team die aanvallender ingesteld zijn dan ik ben. Dan moet ik een pas op de plaats maken.”

Flegmatiek

De middenvelder, die over een aflopende overeenkomst beschikt, zou in fysiek opzicht nog stappen kunnen maken. De speler hoort dat meer. “Ik lijk flegmatiek, maar ik heb al aardig wat krachttraining er op zitten”, zegt Receveur tegen TjerkstraMedia. “Ik pak aardig wat ballen af en kan mijn lichaam er goed inzetten als het moet. Qua fysiek en loopvermogen kan ik goed mee in het hedendaagse voetbal maar voor buitenlandse begrippen kan ik nog stapjes maken. Extra aandacht geven aan dit onderdeel is alleen maar goed, maar je moet er wel voor zorgen dat je het met beleid doet. Je moet niet langzamer worden.”

“Ik was een aantal jaren terug nog tien kilo lichter”, vervolgt Receveur zijn verhaal. “Ik heb altijd een kleine achterstand gehad op de rest en was ook langzaam in de puberteit”, zegt hij. “Qua krachttraining en arbeid leveren heb ik het altijd bij moeten houden en het zelfs nog beter moeten doen. Waar een aantal spelers de kracht en de stabiliteit in de genen zitten, daar moet ik het met andere pluspunten doen, zoals loopvermogen. De massa, sterkte en sprongkracht is enorm verbeterd ten opzichte van vroeger.”

Ambitie

Het is nog onduidelijk waar Receveur volgend seizoen speelt. De speler weet het echt nog niet”, verklaard hij. “Het is een goede vraag. Ik zou het ook graag willen weten, maar ik weet het echt nog niet. Mijn ambitie is om zo hoog mogelijk te spelen, het liefste bij Ajax, maar dat is totaal niet aan de orde. Ik moet in de komende weken kijken of ik bij ga tekenen bij Almere City of dat er mogelijk iets anders op mijn pad komt. Mijn ambitie nastreven zou ook mooi zijn. Almere is ook zeker een optie voor mij. De club heeft de intentie uitgesproken dat ze me graag willen houden.”

Daley Blind-rol

“In de laatste wedstrijden moet en wil ik me opnieuw laten zien aan de clubs die mij volgen. Ik wil geen balverlies lijden en wil elke bal naar de dezelfde kleur spelen en het liefst vooruit spelen. Ik zou eigenlijk een beetje willen spelen als een soort van Daley Blind-rol bij Ajax door elke tweede bal te winnen op kracht of op slimheid. De mensen op de tribune moeten iets hebben van: ‘Jemig, die Receveur heeft elke tweede bal.’ Op die manier moet ik zien op te vallen in de komende wedstrijden en play-offwedstrijden.”

Interesse

Receveur doorliep de jeugdopleiding van Ajax en zou er graag terugkeren. Reëel blijft hij echter ook. “Zover kijk ik op dit moment niet. Het zal geleidelijk mogen gaan.”, zegt hij. “Ik wil het stap voor stap beleven. Ik zou dolgraag met Almere City de eredivisie in gaan. Overstappen naar een andere eredivisieclub kan ook maar de stap moet niet te groot zijn. Laat ik eerst maar eens een kleine stap vooruit maken. Er zit nog veel rek in mij. Er is veel interesse in mij, maar concreet is er nog niets.”

“Ik weet dat scouts naar mij kijken, maar het hele transfergebeuren moet nog gaan lopen”, weet Receveur. “Clubs wachten tegenwoordig vaak wat langer en dat is ook logisch gelet op de hoeveel transfervrije spelers er vrij komen en de financiële middelen niet dusdanig zijn. Ik ben hier bij Almere City FC ook tevreden, laat ik dat wel even duidelijk aangeven. Het is hier allemaal goed geregeld. Deze club gaat ook nog stappen maken. Ik ga mij vooralsnog alleen focussen op de komende wedstrijden en de play-offs. In die wedstrijden wil ik gaan vlammen,” sluit Receveur het gesprek af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *