Branco van den Boomen wil de Eredivisie ontdekken

Tekst: TjerkstraMedia
Foto: Orangepics

Twee maanden na het debacle in Eindhoven, waar de FC over twee duels verloor van FC Volendam in de nacompetitie, treffen we Branco van den Boomen aan op een voetbalveld in het Friese Koudum. Hij speelt inmiddels bij sc Heerenveen en trof in het Friese dorp jawel (!) FC Volendam aan als oefenpartner. De middenvelder, die voor drie jaar tekende bij Heerenveen, was verantwoordelijk voor de 4-1. TjerkstraMedia sprak met Van den Boomen.

Eredivisie

Van den Boomen wilde graag naar de Eredivisie en heeft die kans gekregen bij sc Heerenveen. “Ik ben heel blij dat ik eindelijk op eredivisieniveau mag trainen en spelen”, zegt hij. “Het gaat wel sneller dan in de Jupiler League maar ik hoop dat ik op dit niveau mee kan komen. Vooralsnog gaat het lekker en heb ik het erg naar de zin.”

Het verdriet van het niet promoveren met FC Eindhoven naar de Eredivisie werd al snel omgezet naar een jubelstemming. “Ik baalde echter als een stekker dat het ons niet was gelukt om te promoveren. We kregen kansen genoeg tegen Volendam. Het mocht niet baten. De transfer naar Heerenveen is inderdaad best wel snel gegaan”, vertelt de Brabantse middenvelder aan TjerkstraMedia.

“Een week na het duel met FC Volendam liet de technisch directeur van FC Eindhoven mij weten dat sc Heerenveen had gebeld met de vraag hoeveel ik moest kosten. Drie weken later zijn de clubs tot een akkoord gekomen en mag ik mij speler van Heerenveen noemen.”

Van den Boomen had het uitstekend naar de zin in Eindhoven, maar ambieerde al langer de stap omhoog. “Het is een stap die elke speler wil maken denk ik”, vertelt hij. “Ik heb altijd goed naar de zin gehad bij FC Eindhoven, maar op een gegeven moment wil je verder.”

Ambitie

De middenvelder, die de positie van de reeds vertrokken Marten de Roon ambieert, kwam ook voor Ajax uit. “Net als bij Ajax en Eindhoven is het hier ook allemaal op het voetbal gericht”, zegt Van den Boomen. “Bij Ajax speelde ik weliswaar in de jeugd, maar je merkt aan alles dat het hier iets groter is.”

Beter worden

Van den Boomen wil een betere speler worden bij sc Heerenveen. “Dat is mijn doel. Ik ben niet alleen gekomen gericht om speelminuten te maken”, zegt de speler, die het moet hebben van passing en overzicht. “Nee, ik wil hier een betere en completere speler te worden. Natuurlijk wil je als voetballer altijd spelen, maar het gaat mij vooreerst om ontwikkeling. Ik denk dat ik bij Heerenveen, net als veel andere spelers dat in het verleden hebben gedaan, stappen kan maken.”

Nieuwsgierig

Marten de Roon is weg. Een basisplaats lonkt voor Van den Boomen. “Voor de positie waar hij speelde, ben ik gehaald. Maar dat zegt natuurlijk nog niets”, weet ook Branco. “Ik weet nog niet of de trainer mij al ziet als de vervanger. In mijn hoofd ben ik zeker klaar om te spelen. Ik ben nieuwsgierig hoe ik het op eredivisieniveau ga doen. Ik wil een ieder graag laten zien dat ik het niveau aankan.”

“Met mijn passing en overzicht kan van waarde zijn”, laat de spelbepaler weten. “Ik ben pas hier en daarom ga ik vooreerst proberen een basisplaats te veroveren. Vandaar uit kunnen we gaan kijken wat ik voor het team kan doen. Ik hoop mij dusdanig te kunnen ontwikkelen dat ik volgend jaar een vaste waarde kan zijn.”

Ontwikkelen

Van den Boomen kan volgens eigen zeggen veel leren op eredivisieniveau. “Met name in defensief opzicht kan ik leren hoe ik verdedigend moet staan en hoe ik nog beter mijn defensieve taken in kan vullen”, vertelt hij. “Aan de bal is het van een niveau eredivisie, maar op defensief vlak moet ik mezelf trainen om ook eredivisieniveau te behalen.”

Wanneer is het seizoen voor Van den Boomen geslaagd? “Ik zal tevreden zijn als ik de Eredivisie heb leren kennen en wanneer ik weet wat ik aan mezelf heb op eredivisieniveau”, aldus de 19-jarige Van den Boomen. “Ik hoop dat ik snel kan aanklampen en dat ik mezelf net als bij FC Eindhoven in de kijker kan gaan spelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *