Thomas van den Houten: ‘Bewust nog jaar SC Telstar’

Tekst: TjerkstraMedia
Foto: Orangepics

Hij had een Duits avontuur aan kunnen gaan, toch kiest Thomas van den Houten voor het vertrouwen en het plezier bij SC Telstar. Hij verlengde onlangs zijn aflopende verbintenis met één jaar (met optiejaar). “Het is een bewust keuze geweest. Ik voel het vertrouwen van de trainer en staf. Ik wil hier graag nog een jaar spelen en zien wat ik nog meer kan op dit niveau”, aldus de linksback in gesprek met TjerkstraMedia.

Plafond

“Ik heb veel te danken aan onze hoofdtrainer Michel Vonk, die mij overhaalde om naar SC Telstar te komen. Hij heeft mij de kans gegeven om mij te laten zien in de Jupiler League. Ik heb afgelopen seizoen dertig wedstrijden voor de club mogen spelen. Dat aantal had ik niet verwacht toen ik de overstap maakte van Hoek naar SC Telstar. Ik heb voor mijn gevoel een goed jaar gehad en wil komend seizoen weer een stapje maken en zien waar mijn plafond ligt. Wat zit er nog in?”

Thuis

Van den Houten voelt zich goed bij de eerstedivisionist. “Telstar heeft de juiste voorwaarden weten te creëren die goed zijn voor mij en mijn medespelers. We voelen ons thuis bij deze club”, zegt Van den Houten. “De stap van Hoek naar Velzen-Zuid was best groot, maar ik heb me vanaf het begin goed laten zien bij de club. Afgelopen seizoen heb ik vier duels moeten missen vanwege een blessure. Tegen Dordrecht was ik ziek en tegen FC Oss begon ik op de bank omdat de trainer een andere speler wilde testen op mijn positie.”

Voetbaltechnisch

Defensief staat Van den Houten (25) zijn mannetje, aanvallend kan het beter laat hij weten. “In verdedigend opzicht gaat het goed, voetbaltechnisch in aanvallend opzicht moet het allemaal wat beter. Ik moet aan de bal in de kleinere ruimtes stappen proberen te maken. Qua inzet, loopvermogen en voorzetten zit het wel snor. Het moet allemaal net wat beter afgestemd worden zeg maar. Ik heb een aantal assists op Fabian Serrarens achter mijn naam staan, maar de traptechniek kan nog altijd beter. Komend seizoen hoop ik ook aanvallend wat meer uit te kunnen richten.”

“Ik had afgelopen seizoen al wat stappen kunnen maken in aanvallend opzicht, want ik had gewoon zes of zeven keer kunnen scoren. Ik stond een aantal keren voor de goal van de tegenstander, maar het was of de keeper die pakte of ik raakte de bal niet goed. Er is zelfs tijdens het seizoen een weddenschap afgesloten dat ik niet zou scoren”, laat Van den Houten lachend weten. “Desalniettemin kan ik terugkijken op een voor mij persoonlijk goed seizoen.”

Seizoen

SC Telstar eindigde afgelopen seizoen buiten de prijzen. “Dat is zonde. We hebben met Telstar goede stappen gemaakt en zijn hoger geëindigd dan het jaar ervoor. Acht wedstrijden voor de play-offs stonden we er goed voor, toch hebben we het niet gehaald. Dat is erg teleurstellend”, zegt Van den Houten. “We kwamen zeven punten te kort om mee te mogen doen aan de play-offs. Ik denk dat we het met name in de wedstrijden tegen Jong PSV hebben laten liggen. We morsen tegen vijf punten tegen Jong PSV en dat mag volgens mij niet. Er waren ook fases in de competitie dat we erg wisselvallig waren. Als we echt wat hadden gewild, dan had het afgelopen seizoen kunnen gebeuren.”

Interesse

De ‘Zeeuwse mossel’ zoals Van den Houten weleens wordt genoemd bij Telstar had afgelopen maand een transfer kunnen maken naar Duitsland. Carl Zeiss Jena, uit de Regionalliga Nordost, wilde de back vastleggen. “Ze waren geïnteresseerd, maar ik moest tot het einde van deze maand wachten op een aanbieding omdat de club wel of niet kon promoveren. Het voelde voor mij en naar Telstar toe niet goed”, legt de back uit. “Ik heb het goed naar de zin. De kans is groot dat de selectie voor komend seizoen aardig intact blijft. Alleen Tarik Tissoudali zal naar verwachting een mooie transfer maken denk ik. Met het geld wat de club voor hem krijgt kan de club mogelijk een paar leuke spelers halen.”

“Dat ik bij Telstar kon verlengen is voor mij een goede motivatie. Ik wil komend seizoen ontdekken wat er nog meer in mij zit. Daarom wil ik ook zo fit en zo scherp mogelijk beginnen aan het nieuwe seizoen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *