Deense jeugdinternational sc Heerenveen in wachtkamer: ‘Fifty-fifty’

De Deense jeugdinternational Stefan Gartenmann (20) heeft een aflopende verbintenis bij sc Heerenveen. De Friese club heeft wel nog een tweejarige optie. De verdediger weet nog niet of die optie zal worden gelicht. In gesprek met Bold.dk laat hij weten dat het ‘fifty-fifty’ is.

Gartenmann kwam in de zomer van 2013 over van FC Roskilde. De grote doorbraak in Friesland heeft nog niet plaats kunnen vinden. Een nieuwe trainer en de positieve ontwikkeling van Jeremiah St.Juste en Joost van Aken, die voor hem staan in de pikorde, maakt dat lastig voor hem. “Ik weet niet of ze van de optie gebruikmaken”, zegt Gartenmann. “Het is een beetje 50-50. Natuurlijk zou ik hier graag willen doorbreken, maar er zijn ook andere manieren om je doel te bereiken. Zo kan het zijn dat het nodig is om een ​​stap terug te nemen om vervolgens twee stappen vooruit te maken”, laat de centrumverdediger weten, die in technisch en mentaal opzicht snel volwassen is geworden bij Heerenveen.

Update: De optie in het aflopende contract van Stefan Gartenmann wordt niet gelicht en daardoor zal de verdediger na dit seizoen moeten vertrekken bij sc Heerenveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *