Timothy Durwael wacht op die kans

Tekst: TjerkstraMedia
Foto: Orangepics

In de voorbereiding op het seizoen van 2015-2016 scheurde Timothy Durwael zijn kruisband van de rechterknie af. Een lange periode van herstel en revalidatie volgde. Meer dan een jaar lag Durwael eruit, maar hij vocht zich terug. De zesentwintigjarige rechtsachter, die in twee seizoenen meer dan zeventig wedstrijden speelde voor FC Eindhoven, moet voorlopig plaatsnemen in de wachtkamer.

Volledig fit

In december meldde Durwael zich weer bij de selectie van FC Eindhoven. Hij traint volop mee met het eerste team, maar de Belg kwam nog niet voor op het wedstrijdformulier. “Ik ben volledig fit. Ik ben sterker en beter teruggekomen. Mijn conditie is uitstekend en de verzuring is beter dan voor de blessure”, zegt Durwael in gesprek met TjerkstraMedia CW, die benieuwd was naar de situatie van de rechtsachter.

“Ik train al maanden met de selectie mee en dat gaat heel goed”, vertelt Durwael verder. “Ik vraag me af wanneer ik een kans krijg van de trainer. Ik wil de vervelende periode achter me laten, maar dat blijft lastig als je niet speelt of geen kansen krijgt. Supporters vragen zich af hoe het met mij gaat en vragen zelfs of ik ooit nog ga voetballen. Ik blijf het echter positief inzien en hoop dat de trainer mij dit seizoen nog een kans wil geven, want een voetballer wil niet alleen maar trainen, ook wil hij wedstrijden spelen.”

Vechten voor die kans

Durwael blijft vechten voor die kans. “Ik train soms drie keer per dag”, zegt de zesentwintigjarige verdediger, die sinds medio 2012 uitkomt voor de club die haar thuiswedstrijden afwerkt aan de Aalsterweg. “Ik wil laten zien dat ik er nog altijd ben en dat ik een waarde kan zijn voor FC Eindhoven. Ik denk dat ik een verdediger ben die zich vastbijt in de tegenstander, aanvallende impulsen heeft, tweebenig is, de combinatie zoekt en een voorzet kan geven. Deze fase is niet makkelijk voor mij en mijn familie, toch blijf ik hopen op die kans.”

Vierde keus

Timothy wordt bij FC Eindhoven aangemerkt als zijnde vierde keus voor de rechtsbackpositie. “Dat liet de trainer (Ricardo Moniz, red.) mij weten, maar hij liet wel weten dat er snel iets kon veranderen… Laten we dat maar hopen en positief opvatten”, zegt Durwael, die een aflopende verbintenis heeft.”

Ook sprak Durwael, die ook als middenvelder uit de voeten kan, met technisch manager Harm van Veldhoven. “Ik heb ook gesproken met Van Veldhoven, maar vijf dagen voor het verstrijken van de winterse transfertermijn kreeg ik van hem te horen dat ik op zoek mocht gaan naar speeltijd bij een andere club. De tijd was voor dat moment te kort om nog een club te vinden. Van Veldhoven en Moniz toonden in de gesprekken, die ik had, wel hun respect voor mijn terugkeer en werklust.”

Reactie Van Veldhoven

Technisch manager Harm van Veldhoven liet ons in een korte reactie het volgende weten over Durwael. “Er is veel concurrentie op zijn positie en anderhalf jaar out te zijn is het niet evident meteen een plaats af te dwingen.” Daar moet Timothy het voorlopig mee doen. We blijven de situatie omtrent de verdediger volgen en hopen dat hij spoedig een andere club zal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *