Opgeven doet Jeff Stans niet: ‘De mooiste weken komen er nu juist aan’

Foto: Orangepics

Hij tekende afgelopen zomer een driejarig contract bij NAC Breda. Veel speelminuten heeft Jeff Stans niet gehad. De middenvelder houdt de reservebank warm. In de laatste transferperiode wilde NAC meewerken aan een vertrek. Stans bleef de club trouw.

“Ik heb toen gezegd: “Schrijf me niet af, ik wil hier bij NAC slagen.’ Ik zat in een moeilijke periode. Ik speelde niet en mijn oma, die heel belangrijk voor me was, kwam begin februari te overlijden. Dat zijn dingen die meespelen”, zegt Stans in gesprek met BNDeStem.

“Ik zat in een rollercoaster waarbij frustraties en boosheid om voorrang vochten. En dan lees ik in de krant dat ik overbodig ben, nee dat zijn geen leuke dingen. Dat doet wat met je. Toch ben ik gebleven, omdat ik geloof in mezelf. Om het geld is het mij niet te doen, echt niet. Zo zit ik niet elkaar. Dat is geen reden geweest om te blijven bij NAC.”

Stans wordt meestal ingezet als tienspeler. “In de bloei van mijn leven heb ik op tien niet lekker gespeeld, maar daar ligt minder mijn kracht. Ik moet juist bij het spel betrokken worden, veel ballen krijgen en met mijn gezicht naar de goal staan en niet zoals vaak in de eerste seizoenhelft als een soort tweede spits met met mijn rug naar de goal. Ik vind mezelf meer een verbindingsspeler. Bij mijn vorige clubs RKC en Excelsior was ik de loper op het middenveld en werd ik meer bij de opbouw van achteruit betrokken, omdat ik het spelletje goed zie. Ik ben geen snelheidsduivel en voel me niet prettig als er korte explosieve momenten zijn, maar vind het heerlijk om veel aan de bal te zijn.”

Wat Stans wil? Mijn stempel drukken op dit NAC, omdat ik met mijn volle verstand voor drie jaar heb getekend”, zegt de 27-jarige middenvelder, die overkwam van Excelsior.

“Ik kon bij Excelsior blijven, terwijl ook andere clubs in de eredivisie interesse hadden. Toch heb ik bewust voor de eerste divisie gekozen, voor NAC met name omdat ik geloofde in dit project. Ik ben gretig en wacht op een volwaardige kans en hoop straks net op tijd voor de play-offs mij in het elftal te hebben gespeeld. Opgeven doe ik niet. Het seizoen is nog lang niet ten einde. De mooiste weken komen er nu juist aan. Ik ben er klaar voor”, sluit Stans af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *