Voorste kruisbandoperatie houdt Rozema dit seizoen aan de kant

Foto: 1963-Pictures

Het seizoen voor Sander Rozema zit er op. De knieblessure van de middenvelder (29) blijkt zo ernstig dat een voorste kruisbandoperatie noodzakelijk is. Voor de revalidatie staat gemiddeld negen maanden.

Rozema, die al vier maanden buitenspel stond vanwege (linker)knieklachten, leek op de weg terug, maar een MRI-scan wees uit dat de aanvoerder een operatie zal moeten ondergaan. Rozema die aan zijn vierde seizoen in Emmen bezig is baalt, maar blijft strijdvaardig: “Ik kom terug. Mijn carrière is nog niet voorbij,” zegt hij tegen RTV Drenthe. “Ik vind het voetballen nog veel te leuk en heb nog totaal niet het gevoel dat ik klaar ben.”

“Ik was bezig met een revalidatieproces en op dit moment had ik, volgens schema, zo goed als klaar moeten zijn om weer te kunnen spelen.” De laatste weken was er geen progressie. “Daarom hebben we besloten om een nieuwe MRI-scan te laten maken. Die bracht aan het licht dat een operatie noodzakelijk is. Natuurlijk schiet dan door je hoofd dat ik beter vier maanden geleden geopereerd had kunnen worden, maar ik verwijt niemand iets. Ook de specialist die ik deze week bezocht liet me weten dat ook hij waarschijnlijk had gekozen had voor revalideren in plaats van een chirurgische ingreep.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *