Uit het oogpunt: Dean van der Sluys

Tekst: TjerkstraMedia ClubWatcher
Foto: Orangepics

Hij is geliefd in zijn eigen stad, maar de toekomst van de linksback ligt vermoedelijk niet in Oss, bij FC Oss. De optie in het aflopende contract van Dean van der Sluys is niet gelicht en een gesprek over een langer verblijf bleef vooralsnog uit. Voor de linksachter wacht mogelijk een onzekere periode. Onder leiding van de voormalige hoofdtrainer François Gesthuizen (op 15 maart van dit jaar ontslagen) speelde Van der Sluys dit seizoen geen minuut in het eerste team. Interim-trainer Klaas Wels maakte na het vertrek van Gesthuizen een basisspeler van hem. Opmerkelijk.

Van der Sluys, die volgens Wels een belangrijke waarde is voor FC Oss, maakte in het seizoen 2014-2015, 2015-2016 naam en faam bij FC Oss. Hij brak door in de hoofdmacht en liet zien dat hij zowel offensief als defensief zijn mannetje kan staan. Zelf ziet hij zich graag in actie op de linkshalfpositie, maar de trainer(s) van FC Oss zagen in hem een linksback. “Met mijn aanvallende drive naar voren ambieer ik meer een plek links op het middenveld, maar ik begrijp heel goed waarom de trainer mij als back opstelt. We hebben veel goede middenvelders in de selectie. De backpositie is minder goed bezet en daarom die keuze. Ook als linksachter kan ik van waarde zijn”, zei Van der Sluys in mei 2015 tegen TjerkstraMedia.

De backspeler, die ook uitkwam voor RKSV Margriet en FC Den Bosch, heeft potentieel. “Ik denk dat ik de juiste kwaliteiten heb om als linksback of linkshalf te spelen”, gaat Van der Sluys verder. “Ik heb snelheid, heb een actie en kan een goede voorzet geven. Dean blijft echter ook kritisch op zichzelf. “Maar ik moet meedogenlozer zijn. Ook is mijn rechterbeen een aandachtspunt.” Dean heeft de juiste instelling om zich te ontpoppen als een goede Jupiler League voetballer, met mogelijk meer. “Ik ben iemand die hard werkt aan zijn betere kwaliteiten en aan zijn mindere kwaliteiten.”

Het komt zeker goed met Van der Sluys, die na de komst van interim-trainer Wels vijf keer uitkwam voor FC Oss. De 21-jarige verdediger heeft veel in zijn mars. Sinds hij weer basisklant is, laat hij wekelijks zien dat hij een vechter is. Hij zal dan ook, wat er ook gebeurd, nooit opgeven. Geïnteresseerde clubs hoeven niet te twijfelen aan deze speler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *