Vrije trappenspecialist Ciranni heeft de clubs voor het uitkiezen

Foto: Orangepics

Belgische voetballers zetten zich dit seizoen op de Nederlandse, maar ook de buitenlandse kaart. Cyriel Dessers (NAC), Dario van den Buijs en Maxime Gunst (FC Eindhoven) laten wekelijks zien dat ze klaar zijn voor een stap hogerop. Ook de rechtsachter van MVV Maastricht, Alessandro Ciranni mag niet klagen over zijn prestaties.

Voor de twintigjarige offensieve back is er veel interesse. Het Cypriotische APOEL Nicosia, N.E.C. Nijmegen, Heracles Almelo, Sparta Rotterdam, het Duitse Fortuna Düsseldorf, het Italiaanse Pescara, Bari en Perugia hebben de vrije trappenspecialist op de rader staan.

Ciranni trof dit seizoen vijf maal doel uit een vrije trap. “Oefening baart kunst”, lacht Ciranni. “Na elke training blijf ik minstens een half uur na om te werken aan mijn traptechniek. Die vijf goals zijn het gevolg en ook mijn voorzetten worden steeds beter. Dat is belangrijk, want ik zou mezelf omschrijven als een offensieve rechtsachter.”

Alessandro weet nog niet waar hij na de zomer speelt. “Bij MVV krijg ik veel vertrouwen en loopt het fantastisch, maar ik sluit een transfer niet uit”, zegt Ciranni tegen Het Laatste Nieuws. “De enige voorwaarde is dat ik speelgelegenheid krijg. Ach, we zien wel hoe het loopt. Het enige dat nu telt, is MVV.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *