Blessures en onzekerheden bij Almere City FC

Foto: Orangepics

Door een verkeerde diagnose is het seizoen voor Almere City-middenvelder Tom Overtoom ten einde. De knieblessure die hij in maart opliep is ernstiger dan verwacht. Het seizoen voor Overtoom zit erop. Of Javier Vet en Damon Mirani in de play-offs nog in actie kunnen komen, is niet zeker. Vet heeft een scheurtje in een aanhechting in zijn enkel. Mirani liep tegen VVV-Venlo een scheurtje op in een knieband. Het meespelen van Sherjill Mac-Donald komende maandag tegen Helmond Sport is twijfelachtig. Hij moest tegen NAC Breda vroegtijdig naar de kant met een kwetsuur.

Sven Braken (foto) en Arsenio Valpoort zijn op de weg terug. Braken traint mee en laat zien zeer doeltreffend te zijn. Hij zou een waarde kunnen zijn als invaller in de aankomende play-offwedstrijden. Valpoort keert mogelijk maandag al terug in de selectie.

Contractverlenging of niet

De contracten van Sven Braken, Abdel Metalsi, Rick Ten Voorde lopen af. Almere City wil met Braken verlengen. Partijen zijn in gesprek, maar de onderhandelingen verlopen zeer stroef. Metalsi en Ten Voorde hoorden nog niets van de eerstedivisionist. Lars Nieuwpoort heeft ook een aflopende verbintenis. Hij kan verlengen, maar voor de verdediger is er ook belangstelling van andere ploegen uit de Jupiler League.

Jasper Waalkens vertrekt sowieso bij Almere City FC. De aanvallende middenvelder komt niet voor in de plannen van trainer Jack de Gier. Waalkens weet nog niet waar zijn toekomst ligt. Hij houdt alle opties open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *