Dirk Kuijt stopt

Foto: Orangepics

Dirk Kuijt beëindigt zijn carrière als profvoetballer. Dat liet hij vanmorgen weten aan de directie en trainer Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord. Hij blijft wel in een andere rol aan de Rotterdamse landskampioen verbonden.

Na liefst negentien seizoenen komt er een einde aan zijn imposante loopbaan. De Katwijker debuteerde in het seizoen 1998-1999 in het betaald voetbal voor FC Utrecht en verkaste na vijf seizoenen naar Feyenoord. Na drie seizoenen in De Kuip, waarin hij ieder jaar topscorer werd van de club, volgden zes seizoenen bij Liverpool en drie jaar bij Fenerbahçe. Ook speelde Kuijt 104 interlands, waaronder de WK-finale van 2010.

“We zijn Dirk echt ongelofelijk dankbaar voor wat hij voor Feyenoord heeft betekend de afgelopen twee jaar,” zegt Van Geel op de clubsite van Feyenoord. “Met zijn instelling, professionaliteit en passie heeft hij enorm veel toegevoegd. In de kleedkamer, op het veld én daarbuiten. We zijn dan ook enorm blij dat we iemand met zijn ervaring en instelling voor de club kunnen behouden. Ik ga Dirk opleiden en kan me zomaar voorstellen dat hij mij op termijn opvolgt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *