Jack Tuijp zwaait af: ‘Dan komt het echte besef’

Foto: Orangepics

Jack Tuijp speelde vanmiddag in Breda zijn laatste wedstrijd voor FC Volendam. Na vijftien jaren neemt de spits afscheid als profvoetballer. Met een 2-0 nederlaag bij NAC in de halve finale play-offs zit het seizoen er voor FC Volendam op. “Je weet dat het eraan zit te komen. Omdat je nog doorspeelt in de play-offs, ben je er niet mee bezig”, aldus Tuijp (33) voor de camera van FOX Sports, nadat hij zijn tranen had afgedroogd.

“Ik ben totaal niet emotioneel aangelegd, dus dat overviel me een beetje. Zo ben ik niet. Voor ik in de kleedkamer kwam was het al geweest. Gelukkig, want dat past niet bij mij. De tranen knippen we eruit. Gelukkig is de techniek zo ver.”

“Na het laatste fluitsignaal komt het ineens binnen”, gaat Tuijp verder. “Dan komt het echte besef dat dit de allerlaatste keer was. Dat is wel apart. Je hele leven draait om voetbal. Ik speel vanaf m’n achttiende in het eerste. Je weet dat dat volgend jaar niet meer zo is.”

Tuijp zal vermoedelijk nog doorgaan bij Tweede Divisieclub ASV De Dijk. Met die club is hij in gesprek. “Ik stop niet helemaal en ben wel van plan om verder te gaan. Daar ben ik over in gesprek. Ik heb gelukkig ook m’n HBO gedaan, dus verwacht geen zwart gat. Misschien wil ik verder gaan in de Tweede Divisie.”

Jack Tuijp speelde elf seizoenen bij FC Volendam. Ook speelde de goalgetter voor FC Groningen, Helmond Sport en het Hongaarse Ferencvaros.

Filmpje PéSide:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *