Uit het oogpunt Frenk Keukens

Tekst: TjerkstraMedia ClubWatcher
Foto: Orangepics

Stap voor stap, op weg naar het hoogst haalbare. Dat is de doelstelling van Frenk Keukens, rechtsachter van Tweede Divisieclub De Treffers. De 21-jarige opkomende back hoopt na dit seizoen op een kans in de Jupiler League. “Vele medespelers van mijn team zeggen dat ik alles in me heb om dat te halen”, zegt Keukens in gesprek met TjerkstraMedia ClubWatcher.

Een paar seizoenen geleden liep een stage bij Jong PSV op niets uit. Ook een flirt met FC Den Bosch leverde geen resultaat op, maar Keukens is er na twee uitstekende seizoenen helemaal klaar voor. “Bij Jong PSV zag men veel potentie in mij, maar ze hadden nog andere spelers die op mijn positie konden spelen. Bij FC Den Bosch raakte ik helaas geblesseerd.” In de afgelopen twee seizoenen kreeg Keukens, een kind van de club De Treffers, veel speelminuten van zijn trainer/coach. Op Sportpark Zuid is Keukens de wervelwind aan de rechterkant. “Daar waar ik kan kom ik mee op. Natuurlijk gaat dat op controlerende basis, maar ik krijg van de trainer alle vrijheid om mee te gaan.”

Keukens maakt naam en faam in de Tweede Divisie. “In het seizoen 2015/2016 moest ik door een blessure een paar wedstrijden missen, maar in de Derde Divisie heb ik mooie stappen kunnen maken”, zegt hij. “Die lijn heb ik in de Tweede Divisie door kunnen zetten. Ik heb afgelopen seizoen 34 wedstrijden (plus een bekerwedstrijd) mogen spelen en veel voorzetten mogen geven. Drie assists heb ik achter mijn naam staan, maar dat hadden er ook wel vijftien kunnen zijn, als we wat scherper voor het doel waren geweest.”

Keukens, die redelijk tweebenig is, heeft voldoende kwaliteiten om een vervolgstap te maken. Zijn snelheid is een groot wapen, ook is hij een speler die een wedstrijd goed kan lezen. Frenk is daarentegen een knokker. Je schudt hem niet zomaar af. Hij is sterk in een-tegen-een duels. “Ik was vroeger nooit het grootste talent, maar ik heb me gevochten tot waar ik nu ben. Ik beschik over een enorme vechtersmentaliteit. Ik zal, wat ik ook wil, bereiken. Hoe dan ook, ik zal altijd volle bak gaan en niet verzaken.”

“Met FC Oss heb ik gesproken, maar die willen eerst wachten op een nieuwe hoofdtrainer. De hoofdscout van die club is zeer gecharmeerd van mij. Ik zou die uitdaging graag aangaan. De Graafschap zou ook wel passen bij mij, zoals een ploeggenoot vaak zegt, maar ze moeten het wel in je zien zitten. De gunfactor bepaald vaak waar je terechtkomt”, zegt Keukens, die gratis op te halen is door een BVO, want dat is de afspraak die hij maakte met De Treffers. “Ik lig in principe tot medio 2018 vast, maar als een profclub mij wil halen, dan zal De Treffers mijn droom niet tegenhouden”, besluit de rechtsback, die bijna de opleiding Commerciële Marketing heeft afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *