Uit het oogpunt Andries Noppert

Tekst: TjerkstraMedia CW
Foto: Orangepics

Geheel onverwachts trok Andries Noppert in de zomer van 2014 de deur van het Abe Lenstra Stadion dicht. De inmiddels 23-jarige doelman koos voor een nieuw avontuur bij NAC Breda. Samen met keeperstrainer Albert van der Sleen, inmiddels vertrokken bij de eerstedivisionist, wilde hij bij die club progressie boeken in zijn ontwikkeling. Die progressie mag hij volgend seizoen laten zien als eerste doelman onder de Bredase lat.

Noppert moet al drie seizoenen genoegen nemen met een plek op de reservebank. Eerst moest hij Jelle ten Rouwelaar voor zich dulden. Dit seizoen is het de Belgische goalie Jorn Brondeel die zijn plek onder de lat inneemt. Laatstgenoemde doelman maakt in de zomer de overstap naar FC Twente. “Ik weet dat mijn tijd nog wel komt. Komend seizoen moet ik er staan”, liet Noppert onlangs weten.

De Friese goalie heeft bij NAC een goede band met Ten Rouwelaar. Beide doelmannen komen uit Joure. Noppert leert veel van hem. “Hij deelt al zijn ervaringen met mij en stimuleert mij. Hij wil voorkomen dat ik dezelfde fouten maak die hij maakte in het verleden.”

De nuchtere Noppert is voor niets en voor niemand bang. Dat siert hem. De sluitpost is lang en heeft een paar grote handen. “Mijn lengte is een sterk punt, maar kan voor sommige keepers ook een valkuil zijn. Ik ben goed in hoge ballen, maar met het lange lichaam kan ik ook best goed zijn in lage ballen hoor. Ik ben voldoende lenig en denk dat ik een goede lijnkeeper ben met voetballende kwaliteiten. Ik kan een prima balletje wegschieten. Ik ben geen doelman die de bal als een blinde wegpeert, ik ben van het verzorgende spel zeg maar”, zei hij in 2015 in gesprek met TjerkstraMedia CW. “Verder kan ik aangeven dat ik mij niet gek laat maken en voor niets of niemand bang ben, maar dat moet je volgens mij als keeper ook niet zijn.”

Noppert zou graag een vaste waarde willen worden in de Eredivisie. Mogelijk kan hij het komende seizoen laten zien op het hoogste podium. NAC zal dan komende zondag N.E.C. in de play-off-finale van zich af moeten schudden. Noppert destijds tegen TjerkstraMedia CW over zijn streven: “Om dat te bewerkstelligen moet ik wel iets meer rust in mijn lichaam krijgen want ik kan weleens te enthousiast zijn. Verder moet ik vooral zorgen dat ik mijn eigen dingen ga doen, mijn basistaken uitvoer en mijn eigen kwaliteiten ga benutten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *