Nipte thuiszege Roda JC, MVV Maastricht blijft eerstedivisionist

Foto: Jack Wolters (keeper Benjamin van Leer van Roda JC)

Roda JC speelt ook volgend seizoen in de eredivisie. In de Limburgse derby tegen MVV Maastricht won de ploeg in eigen huis met 1-0 in de finale van de finale van de play-offs. Het eerste duel in Maastricht was in een 0-0-remise geëindigd.

Daryl Werker kopte in de eerste helft het winnende doelpunt achter MVV-doelman Bo Geens. De bezoekers waren niet bij machtte grote kansen te creëren. MVV moest het iets meer dan een half uur doen met tien man. Een arbitrale dwaling, ook nog eens op basis van de videoref, zorgde er voor dat Nick Kuipers met rood naar de kant moest. Hij was heel ongelukkig op het been van Mitchell Paulissen gaan staan.

FC Utrecht gaat Europees

FC Utrecht – AZ 3-0 (eerste wedstrijd eindigde in een 3-0 voorsprong voor AZ).
De thuisploeg wint na strafschoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *