Vraag en antwoord: Marco Bogers, algemeen directeur VVV-Venlo

Tekst: TjerkstraMedia CW
Foto: Orangepics (Voorzitter Hai Berden met algemeen directeur Marco Bogers)

Het zijn drukke tijden voor VVV-Venlo op weg naar de Eredivisie. Voor de club, de spelers en staf en voor de supporters zal het fantastisch zijn weer uit te mogen komen op het hoogste niveau van Nederland. Marco Bogers, algemeen directeur van VVV-Venlo, nam TjerkstraMedia ClubWatcher even mee in zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met Bogers blikken we terug op het afgelopen seizoen en kijken we vooruit op het nieuwe seizoen, met vermoedelijk veel uitdagingen.

Hoe kijkt u terug op het afgelopen seizoen met VVV-Venlo in de Jupiler League?

,,Heel positief. We hebben een mooi, maar ook stabiel jaar gedraaid en hebben laten zien dat we de beste ploeg waren, ook op de momenten dat het nodig was, dat het ook moest. We zijn kampioen geworden zonder echte uitblinkers. We waren echt een team. Het is daarom ook heel fijn dat we een aantal sterkhouden aan ons hebben weten te binden. Ondanks aflopende contracten hebben we ze toch langer vast te kunnen leggen. Daar zijn we trots op! Ik heb het dan met name over Moreno Rutten, Delano van Crooy, Johnatan Opoku en Jerold Promes. Ook blijft Ralf Seuntjens langer bij VVV-Venlo. Het zijn jongens die herkenbaar zijn. De trainer weet heel goed wat hij aan ze heeft. Ook zijn het jongens uit de eigen regio/streek. Altijd mooi.”

Waar bent u zoal mee bezig op dit moment?

,,Om goed voor de dag te komen in de Eredivisie zijn we op allerlei gebieden bezig. Natuurlijk zijn we druk bezig met het versterken van de selectie voor het nieuwe seizoen, maar ook houden we ons bezig met het vervangen van de toplaag van ons kunstgrasveld, met een nieuwe businesslounge en met een fanzone voor de supporters.”

Terugkomend op de eventuele versterkingen. Wanneer verwacht u duidelijkheid te kunnen geven en voor welke positie ziet u graag een speler komen?

,,We hopen dat er deze week duidelijkheid zal komen, echter is dit onder voorbehoud, want er kunnen tussentijds nog vele zaken anders gaan lopen die we liever niet zo hadden gezien. Stan Valckx en Maurice Steijn zijn op de achtergrond druk bezig. We willen ons, daar waar mogelijk is, versterken met een centrumverdediger, een linksback, een middenvelder en een spits. Het gaat vooral om de juiste keuzes te maken. Wij kunnen ons geen misstappen veroorloven. Daarnaast hopen we de huurdeal van Tarik Tissoudali, die overkomt van Le Havre, spoedig af te kunnen ronden.”

Gaat de club voor Nederlandse spelers met ervaring? Want ervaring is benodigd op het hoogste podium van Nederland.

,,Dat is correct. De voorkeur gaat uit naar Nederlandse spelers, dat heeft wel de voorkeur van Maurice Steijn, onze hoofdtrainer. We willen geen vreemdelingenlegioen worden. Als we buitenlandse spelers kunnen vinden die er gelijk staan en voor ons haalbaar zijn, dan zullen we het zeker niet nalaten. Ervaring zal zeker een rol gaan spelen. Onder ervaring versta ik dan: jongens die de klappen van de zweep kennen en reeds op een hoger niveau hebben gespeeld.”

Is Joey Sleegers een optie voor VVV-Venlo voor het nieuwe seizoen?

,,We hebben Joey Sleegers te kennen gegeven dat we een andere type speler zoeken op die positie. Wij vinden dat hij voor ons geen meerwaarde zal zijn in de Eredivisie. Wij zoeken een andere speler voor die positie. We hopen dat Joey het heel goed zal gaan doen bij zijn huidige werkgever N.E.C.”

Bent u bang dat u nog spelers kwijt zal raken in de komende weken of maanden?

,,Op dit moment niet. Er speelt momenteel niets. Wat we wel weten is dat er op enig moment belangstelling kan komen voor talentvolle spelers als Vito van Crooy en Tristan Dekker, juist omdat zij straks in de Eredivisie gaan spelen. Bij VVV-Venlo kunnen ze zich blijven doorontwikkelen. Wij zitten echter ook niet te wachten op een vertrek van deze spelers. Als ze het goed gaan doen in de Eredivisie dan komt die interesse toch wel, maar komend seizoen spelen zij voor VVV-Venlo.”

Wat verwacht u van het nieuwe seizoen, in de Eredivisie?

,,We proberen, zoals we vorig jaar ook gedaan hebben, de selectie spoedig gereed te hebben, wat vermoedelijk niet helemaal zal lukken, zodat de trainer met een zo volledig mogelijke selectie kan opstarten. De verwachting is dat het in de eerste wedstrijden wennen wordt, want we spelen in grotere stadions, er komt meer media op af, maar al met al verwachten wij dat het onze jongens een boost zal geven om in de Eredivisie te spelen. Vooral de jongens die dat nog niet eerder hebben meegemaakt.”

Handhaving, zal ongetwijfeld de doelstelling zijn. Klopt dat?

,,We gaan hoe dan ook vol voor handhaving. Dat wordt een loodzware opgave, maar we hebben er veel vertrouwen in dat ons dat gaat lukken. We willen zeker een rol van betekenis gaan spelen in de Eredivisie. Het gat met het rechterrijtje is niet zo groot gebleken. Dat hebben we in de afgelopen play-offs kunnen zien. Ook komen er toch bij dit soort wedstrijden andere krachtenvelden om de hoek kijken. Een goede start kan voortvarend gaan werken. Met Sparta Rotterdam thuis, met FC Twente uit en een thuiswedstrijd tegen Ajax, zal het een uitdagend programma worden voor de jongens. Maurice Steijn kennende zal hij hier, met een goede manier, mee om kunnen gaan.”

Maurice Steijn blijft. Een opluchting?

,,Wij zijn heel blij dat Maurice onze trainer is. We zijn voortdurend met elkaar, en met Stan Valckx in gesprek, om zaken te verbeteren. Dat hebben we een aantal jaren geleden ingezet en dat blijven we voortzetten. Wat betreft over de mogelijk interesse van Ipswich Town: die interesse heeft ons nooit bereikt.”

Hoe zit het met het vernieuwbouw of mogelijke renovatie van Stadion De Koel. Kunt u daar iets over zeggen?

,,Laat ik het zo zeggen: een totale renovatie van De Koel is alleen mogelijk als we de gronden en het stadion in eigendom verkrijgen. Zolang dat niet het geval is, is het onmogelijk om investeerders bereid te vinden om mee te doen. We zijn daarover in gesprek met de Gemeente Venlo. De mogelijkheden moeten versneld worden onderzocht, want voor velen bekend, lopen we tegen allerlei huisvestingsproblemen aan. Het stadion is verouderd, is niet meer van deze tijd, het heeft wel een historische waarde, maar daar koop je weinig voor. We willen concrete stappen gaan zetten. We hebben goede hoop dat er schot in de zaak zit. We weten wat er nodig is om het stadion up te graden.”

Ook bij de supporters van VVV-Venlo, leeft de promotie naar de Eredivisie, nemen wij aan. Wat merkt u daarvan?

,,De promotie heeft ons veel gebracht. Het begint te leven in Venlo, als ook in de regio. De voetballiefhebber uit deze regio wordt dit seizoen getrakteerd met een aantal mooie eredivisiewedstrijden. Je zou denken dat het een enorme boost zou geven wat betreft de verkoop van seizoenkaarten, maar dat verloopt nog niet volledig naar wens.”

Zijn de kaarten te duur?

,,We hebben de prijzen vergeleken met anders clubs. De kaarten zijn zeker niet te duur. Mogelijk ligt het aan de beperkte capaciteit (7.500 plekken) in het stadion. Ik mag toch aannemen dat we op de massale steun kunnen rekenen van onze achterban. We zullen die steun hard nodig hebben dit seizoen. Wij gaan er enigszins vanuit dat we in de eerste thuiswedstrijd tegen Sparta in een uitverkocht stadion zullen spelen.”

Waar wil VVV-Venlo binnen nu en drie jaar staan?

,,We hebben altijd gezegd dat het voor een club als VVV-Venlo lastig is, met ons budget en stadion, om Eredivisie te claimen. We bivakkeren altijd tussen de Eredivisie en de top van de Jupiler League. Onze positie is gewoon middenmoot betaald voetbal. We willen heel graag in de Eredivisie blijven, maar als het ooit weer top Jupiler League is, want dat weten we, dan is dat nou eenmaal de realiteit. Een hogere begroting, zoals andere clubs hebben, kunnen we niet waarmaken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *