NAC Breda nog niet compleet: vier nieuwe spelers gewenst

Foto: Orangepictures (op de foto Manu Garcia, ook komend seizoen op huurbasis actief voor NAC)

Twaalf spelers vertrokken bij NAC Breda. Tien nieuwelingen werden aangetrokken, maar NAC Breda is nog altijd niet klaar op de transfermarkt. Dat laat technisch directeur Hans Smulders weten in gesprek met BN De Stem.

De kersverse eredivisionist wil nog vier spelers nieuw spelers aan de selectie toevoegen. Een vleugelverdediger, twee buitenspelers en een spits. “In een ideaal scenario ga ik uit van een dubbele bezetting en in iedere linie acht tot tien spelers. Dan kom je uit op dertig man waartussen ook spelers voor het tweede zitten”, aldus de td, die verder weinig loslaat, maar wel laat weten dat NAC niet per definitie op zoek is naar ervaring.

“Vorig jaar zijn we bezig geweest met de ombouw van de groep en hebben we ingezet op ervaring. Een van de belangrijkste pijlers in het technisch beleidsplan is echter waarde generen in een selectie. Dat is makkelijker met een jonge speler dan met een oudere speler. Een oudere speler heb je wel nodig om de jongeren te begeleiden, maar dan moet die oudere speler wel hetgeen brengen wat hij moet brengen.”

Een aantal jeugdspelers (o.a. Brusselers, Damen en Meijers) staan op doorbreken. Voor Smulders kan spelen in de eredivisie voor die jonge spelers een voordeel zijn. “Sommigen kunnen in de eredivisie de stap juist makkelijker maken, omdat er minder fysieke duels zijn en ze omringd worden door betere spelers. Voor een type dat het moet hebben van handelingssnelheid, explosiviteit en balvaardigheid is voetbal op een hoger niveau makkelijker.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *