FC Dordrecht in voorbereiding op nieuwe seizoen

Tekst/foto: Rodney van Gelderen

Het scheelde niet veel of FC Dordrecht had dit seizoen in de Tweede Divisie gespeeld. Mede dankzij het puntenaftrek van Achilles ’29 wisten de Schapenkoppen zich te handhaven in de Jupiler League. Dit zorgde niet alleen voor grote opluchting bij iedereen binnen de club, maar voornamelijk bij een vaste groep supporters.

Terug naar de basis

Aan het einde van het troosteloze seizoen nam Dordrecht afscheid van 18 selectiespelers, waaronder uitblinker doelman Tim Coremans, die terugkeerde naar ADO Den Haag. De afgelopen weken heeft technisch directeur Marco Boogers een compleet nieuwe groep weten te binden, waarin jeugd en ervaring samenkomen.

Alle nieuwelingen op een rij: Renze Fij (keeper), Nick Wolters (keeper), Kino Delorge, Matheus Menezes, Erol Alkan, Julius Bliek, Clarence Bijl, Cicero Dazzi Bobbio, Terence Groothusen, Robert Mutzers, Denis Mahmudov, Anthony Biekman en Mailson Lima Lopes Duarte. De nummer 19 van afgelopen seizoen is op dit moment op zoek naar versterkingen voor het middenveld en mits mogelijk voor de defensie.

Verwachtingen 2017-2018

,,Aan degradatie wil de technische staf niet denken. Er is nog geen doelstelling geformuleerd, de komende weken gaan we als team toewerken naar een aanvallende speelstijl. Dat vergt enige trainingsarbeid van de jongens, aldus oefenmeester Gérard de Nooijer.

De eerste oefenwedstrijd tegen een Regioteam in Waardenburg werd met 0-2 gewonnen door doelpunten van Mailson Lima Duarte Lopes en Clarence Bijl.

Komende zaterdag oefent FC Dordrecht in Zaltbommel tegen FC Oss. Voor het elftal van De Nooijer is dit direct een wedstrijd om te laten zien waar ze staan. Daarna volgen er nog oefenwedstrijden tegen het Schouws Elftal, het Regioteam Rottevalle, SDS in het Friese Oosterend, HSV Hoek en RKC Waalwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *