FC Dordrecht kiest voor strengere aanpak

Foto: Rodney van Gelderen

FC Dordrecht gaat voor professionaliteit en kiest een strengere aanpak voor de selectiespelers. De Jupiler League club krijgt de beschikking over een eigen krachthonk, een eigen diëtist en er wordt harder en langer getraind. Daarnaast gaat het spelersbudget omhoog van 410.000 euro naar vijf ton. “Van de spelers in deze groep kun je dat vragen”, zegt trainer Gérard de Nooijer tegen RTV Rijnmond. Vorig seizoen moesten de Schapenkoppen genoegen nemen met een negentiende stek in de competitie. Ternauwernood werd degradatie voorkomen.

De Japanner Sai van Wermeskerken is teruggezet naar Jong FC Dordrecht. Van Wermeskerken (foto) wil vertrekken en aast op een transfer. Cerezo Hilgen en Anthony Berenstein kwamen te dik terug na hun vakantie en konden per direct vertrekken. 

Technisch manager Marco Boogers zag zestien spelers vertrekken bij Dordrecht. Een tiental spelers kwamen er voor terug. FC Dordrecht hoopt nog vier spelers toe te kunnen voegen aan de selectie. Vooral middenvelders zijn gewenst. Timothy Durwael, Thomas van den Houten en Thijs Bouma komen voorlopig niet naar FC Dordrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *