Jesse Edge blijft hopen op club: ‘Mijn leven is voetbal’

Foto: 1963-Pictures (Jesse Edge in actie tegen Telstar)

Jesse Edge van Achilles’29 heeft ambities, normale ambities die elke voetballer heeft. De 22-jarige voetballer uit Nieuw-Zeeland wil graag voetballen. Hij wil zijn droom nastreven: slagen als profvoetballer in Europa. Niets meer en niets minder.

Op 18.272 kilometer van zijn geboorteplaats Papamoa bouwt hij aan zijn carrière, al wil dat op dit moment niet echt lukken. Edge, een defensieve middenvelder, die ook als centrumverdediger uit de voeten kan, zit zonder club. ,,Terugkeren naar Nieuw-Zeeland is voor mij geen optie. Mijn leven is voetbal. Ik heb altijd gedroomd van Europa. Dat wil ik nog steeds”, zegt de in Groesbeek wonende Edge tegen TjerkstraMedia ClubWatcher.

In de afgelopen winterperiode kwam Edge naar Achilles’29. Hij speelde tien wedstrijden in de Jupiler League. Dat deed hij zeer verdienstelijk, al kon hij de club niet behoeden voor degradatie naar de Tweede Divisie. Daarvoor kwam de Nieuw-Zeelander, in bezit van een Engels paspoort, uit voor het Tsjechische FC Pisek. Om in beeld te blijven bij de Nationale ploeg hoopt Edge dat er een club uit Nederland (of mogelijk buitenland) hem een kans wil geven. ,,Ik vraag niet veel, want ik wil doen wat ik leuk vind en dat is voetballen. Ik ben een speler die altijd gas geeft en meer dan honderd procent geeft in een wedstrijd. Geïnteresseerde clubs mogen zich melden. Ik sta voor alles open”, sluit Edge af met een glimlach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *