Stephen Warmolts trots: ‘Als we als team blijven vechten, kunnen we ver komen’

Foto: Orangepictures

FC Volendam leek een zekere driepunter in de pocket te hebben, maar een uitstekende tweede helft van Helmond Sport deed het duel in het KRAS Stadion kantelen. Een 2-0 achterstand werd door Helmond Sport omgebogen in een verdienstelijk 2-2-gelijkspel. Aanvoerder Stephen Warmolts was trots op zijn ploeg, die in het tweede bedrijf veerkracht had getoond.

,,Met een goed gevoel sta ik hier”, glimlacht Warmolts na afloop in de mixedzone van FC Volendam. ,,Na de eerste helft zaten we met de koppies naar beneden in de kleedkamer. Ik denk dat we nog wel redelijk begonnen aan de wedstrijd, maar na de 1-0 is Volendam eigenlijk heer en meester. Geen enkele afspraak werd nakomen, die we vooraf hebben gemaakt. Na de tweede goal van Volendam krabbelen we wat op, en winnen onze duels wel, die we daarvoor verloren. Voorin konden we te weinig ballen vasthouden.”

De tweede helft was van een andere niveau. In de oefenwedstrijd tegen Cambuur was Grad Damen nodig om het duel te doen kantelen, tegen FC Volendam begonnen de spelers van hoofdtrainer Roy Hendriksen vanaf minuut 46 te voetballen. ,,Het klopt dat Grad bij Cambuur goed inviel, maar vandaag laten we zien dat we niet afhankelijk zijn van één iemand, maar dat we het in de tweede helft met zijn allen doen en elkaar als een team helpen”, zegt de verdediger van Helmond Sport tegen TjerkstraMedia CW. ,,Volgens mij waren we in de tweede helft veel beter dan Volendam. We moesten wel opletten dat we niet alsnog tegen een counter aanlopen, maar we speelden meer opportunistischer, meer vooruit met zijn allen. Dat resulteert vandaag in een goed resultaat.”

Wat zegt dit over Helmond Sport voor de komende wedstrijden? ,,Dat zegt dat we fit zijn en dat als we als team blijven vechten heel ver kunnen komen”, vertelt Warmolts. ,,Niemand had na de eerste helft verwacht dat we hier een punt zouden pakken. We moeten doorzetten en dit meenemen naar de resterende wedstrijden waarin we het ook negentig minuten lang met elkaar moeten gaan doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *