Achille Vaarnold: ‘Veel mensen kennen me nog niet. Daar wil ik verandering in brengen’

Foto: TjerkstraMedia CW

Met twee assists was Achille Vaarnold heel belangrijk voor Almere City FC tegen Helmond Sport (3-1 winst). De van AZ overgekomen vleugelaanvaller glundert van oor tot oor en is blij met de prestatie van zijn team en van hemzelf. ,,Hier ben ik blij mee. Met twee assists kon ik belangrijk zijn voor het team en daarmee betaal ik het vertrouwen van de trainer die mij een basisplaats gunde uit,” geeft Vaarnold aan in gesprek met TjerkstraMedia CW.

,,Het was vanavond misschien niet altijd goed. Wij zijn niet het team dat het van de duels moet hebben. We willen voetballen en tegen zo’n tegenstander is dat lastig. Belangrijk is dat we drie punten hebben gepakt. We moeten deze lijn doortrekken. Als we volgende week winnen, staan we weer middenmoot. We hebben een goede en brede groep. Ik geloof in een mooi seizoen.”

Vaarnold voelt zich thuis in Almere. ,,Het gaat lekker en voel me goed. Ik wil me dit seizoen laten zien. Bij AZ1 mocht ik weliswaar tegen Ajax debuteren, ook speelde ik in de Europa League, maar veel mensen kennen me nog niet. Daar wil ik verandering in brengen”, lacht Vaarnold.

,,Ik ben een creatieve buitenspeler, die best snel is en op links en rechts uit de voeten kan. Het liefst speel ik op rechts want daar lever ik meer rendement. Ik trek graag naar binnen en heb een aardige voorzet. Ik kan nog veel stappen maken in mijn ontwikkeling. Ik moet leren de volle negentig minuten zonder moeite af te kunnen maken. In de laatste tien minuten word ik soms moe. Daarnaast geven de trainers ook aan dat ik nog meer gebruik moet maken van mijn snelheid en diepte. Daar werk ik aan.”

Achille speelde vorig seizoen al bij Almere City, maar wil dit seizoen doorbreken. ,,Vorig seizoen was ik van augustus tot januari geblesseerd en zat ik zonder club. Almere City heeft mij, zonder contract, de kans gegeven om fit te worden. In de winterstop sloot ik aan bij Jong en kreeg ik ook speelminuten. Vanaf dit seizoen zit ik bij de eerste selectie en gunde de club mij een contract. Ik heb voor twee seizoenen (tot medio 2019) getekend. Ik hoop dat ik het in de minuten die krijg kan laten zien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *