AZ bindt talentvolle middenvelder Koopmeiners

Foto: OnsOranje

AZ heeft een talentvolle middenvelder gebonden. De Alkmaarse club heeft het contract van Teun Koopmeiners (19) opengebroken en verlengd tot de zomer van 2022. Koopmeiners behoort sinds de zomer van 2017 definitief tot de A-selectie. Zijn wedstrijden speelt hij voornamelijk voor Jong AZ, dat uitkomt in de Jupiler League. “AZ staat bekend als een club die de jeugd veel kansen geeft. Ik doe hard mijn best om mijn de volgende speler te worden die debuteert in de hoofdmacht,” aldus de middenvelder op de clubsite van AZ.

“Voor de zomer had ik al gehoord dat AZ mij een contract wilde aanbieden en nu is het dan zover. Dit is een prachtige beloning,’’ zegt Koopmeiners, die na het EK onder 19 al meetrainde met de selectie van het eerste elftal. “Door dat EK heb ik het begin van de voorbereiding gemist, maar nadat ik was teruggekomen bij AZ heb ik al steeds meegetraind. Sinds vorige week zit ik dus echt bij de selectie.’’

“Als je een speler voor zo’n lange tijd vastlegt, heb je als club natuurlijk grote verwachtingen”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Teun is een speler die zich de afgelopen jaren enorm heeft ontwikkeld. Hij had al een contract bij ons, maar we vonden het nodig om hem langer aan ons te binden.

Huiberts gaat verder: “Teun is een controlerende middenvelder met een geweldig inzichtelijk vermogen en een uitstekende traptechniek. Hij laat bij AZ en bij de jeugdteams van Oranje zien dat hij bij de grote talenten van Nederland behoort.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *