Sluitpost sc Heerenveen weer op de bank: ‘Dat was slikken en dat is het nog steeds’

Foto: Frank Fotograaf Brussel

Een domper voor doelman Wouter van der Steen. De voormalige doelverdediger van Helmond Sport maakte een goede indruk als vervanger van de geblesseerde Warner Hahn (vermoedelijk tot de winterstop uitgeschakeld met een schouderkwetsuur) in de wedstrijden tegen FC Groningen, Heracles Almelo en ADO Den Haag, maar thuis tegen PSV moest Van der Steen weer op de reservebank plaatsnemen. Jurgen Streppel koos voor Martin Hansen, die tot de winterstop wordt gehuurd van het Duitse FC Ingolstadt 04.

“Dat was natuurlijk een domper. Ik heb een paar wedstrijden gespeeld en daar ook een goed gevoel aan overgehouden”, zegt Van der Steen in gesprek met de Leeuwarder Courant. “Heerenveen heeft netjes gecommuniceerd dat ze nog een tweede keeper wilden halen. Wij moesten het onderling maar uitvechten. En uiteindelijk is de keuze op Hansen gevallen. Hij heeft het goed gedaan tegen PSV.”

Van der Steen baalt, maar blijft professioneel. “Dat was slikken en dat is het nog steeds. Ik heb het maar te respecteren. Het is aan mij om nu te schakelen. Ik moet toch door. Dit is profvoetbal. Als je altijd wilt spelen, moet je maar in de derde klasse gaan voetballen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *