Nuchtere houding Frenkie de Jong: ‘Ik ken het ophemelen van talenten’

Foto: Orangepictures

Frenkie de Jong lijkt door te gaan breken bij Ajax. De Jong, een twintigjarige middenvelder uit het Brabantse Arkel met voetbalgogme en fijnbesnaarde techniek, blijft er nuchter onder. De Jong reageert volwassen in gesprek met VI over talentvolle voetballers uit Nederland. Zelf werd De Jong in de voorbije weken meermaals bewierookt als toptalent, maar De Jong blijft nuchter. Hij weet dat de weg voor hem nog lang is.

“Alle lovende commentaren zijn mooi, maar ik ken het ophemelen van talenten. Al snel worden jonge spelers in Nederland op een voetstuk geplaatst, en dan zie je dat ze bij de eerste tegenslag weer ver terugvallen. Ik geloof het allemaal wel. Laat mij maar gewoon een vaste basisplaats bij Ajax afdwingen. Dat is voor mij persoonlijk dit seizoen het enige dat telt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *