‘Hij rijdt nu in een Formule 3, maar hij kan straks in een Formule 1 rijden’

Foto: Bert Letteboer

Denzel Dumfries verruilde afgelopen zomer Sparta Rotterdam voor sc Heerenveen, maar de rechtsback had volgens Alex Pastoor ook meegekund bij de traditionele top drie. De trainer van Sparta ziet dat de 21-jarige Dumfries zich sterk ontwikkelt bij de Friese club.

Dumfries is volgens Pastoor een verstandige jongen die het vermogen heeft om zich snel aan te passen. Dat doet hij nu ook bij Heerenveen, merkt de oefenmeester op. “Hij heeft ook een lichaam waar je u tegen zegt. Hij rijdt nu in een Formule 3, maar hij kan straks in een Formule 1 rijden”, zegt Pastoor aan de tafel van Kees bij FOX Sports. “Als je naar de posities van de drie topclubs kijkt, dan had hij daar kunnen concurreren. Hij is dan misschien nog niet meteen klaar, maar op termijn wel.”

Naast Dumfries, maakte ook de talentvolle Rick van Drongelen een overstap naar een andere club. De negentienjarige centrumverdediger trok naar Hamburger SV. “Ik had graag gezien dat hij via de top van Nederland zo’n stap naar HSV had gemaakt. Het zijn jongens die hierna nog één of twee stappen kunnen maken. Als je van Sparta naar de top van Nederland gaat en dan naar het buitenland vertrekt, is dat zakelijk gezien ook goed”, zegt Pastoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *