Fortuna Sittard leeft meer dan ooit: ‘Denk dat ik geen slechte coach ben’

Foto: Niels van Renen

Aan de hand van hoofdtrainer Sunday Oliseh en de Turkse eigenaar Gün maakt Fortuna Sittard grote stappen. Stappen naar vermoedelijk een hoger podium, want komende vrijdag kan de Jupiler League club de eerste periode grijpen als het wint op bezoek bij De Graafschap.

Het lijkt erop dat Oliseh met zijn visie Fortuna gereanimeerd heeft, want de club leek meer dood dan levend. De resultaten zijn al weken overweldigend. Wat is het geheim van het succes? “Ik denk dat ik geen slechte coach ben”, zegt de oefenmeester in gesprek met VI. “Ik wist dat we dit konden.”

Ook aanvaller Finn Stokkers (21) ziet een stijgende lijn. “In de tweede helft van vorig seizoen zag je het al. Die lijn hebben we doorgetrokken.” Met André Vidigal, Lisandro Semedo, Djibril Dianessy en Stefan Askovski lopen er uitzonderlijke talent om Stokkers heen. “Ik word omringd door pure creativiteit”, zegt de spits, die dit seizoen al goed is voor vier goals en vijf assists. “Alles is jong, maar dat er bij deze jongens talent voldoende aanwezig is, ziet iedereen.”

Oliseh wil benadrukken dat het team boven het individu staat. “De verdedigers maken het mogelijk de aanvallers te laten uitblinken en de aanvallers maken het mogelijk dat de verdedigers hun taak kunnen uitvoeren. We doen het als een team.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *