Misha Salden heeft begrip, maar: ‘er zijn verklaringen voor’

Foto: Frank Fotograaf Brussel

De resultaten van FC Volendam zijn dit seizoen niet over naar huis te schrijven. Hoofdtrainer en tevens technisch manager Misha Salden baalt enorm, maar hij kan weinig met de opmerkingen die hij af en toe hoort. “Ik snap de twijfel bij de mensen”, stelt hij. Maar voorafgaand aan het seizoen hebben we met elkaar besloten dat dit de weg is waarin we geloven.”

“En ja, ook ik had me meer voorgesteld van de prestaties. Alleen zijn er wel oorzaken voor te vinden. Neem de blessure van Kees Kwakman, voor ons een belangrijke schakel. En het feit dat het vaak een kwestie is van net niet, we verliezen vaak met één doelpunt verschil. En uiteindelijk werken die nederlagen ook weer door in het vertrouwen bij spelers. Nogmaals: ik begrijp de kritiek. Maar er zijn verklaringen voor. En bovendien helpt negativisme ons niet verder.”

Salden stort zich liever op de ontwikkeling van jeugdspelers als Joey Veerman, Daan Klinkenberg, en nog veel meer. “Zonder meer talentvol”, zegt de coach in gesprek met VI. Komende vrijdag komt Jong PSV naar het Kras Stadion. “Een prima moment voor de ommekeer. Ik geloof er echt in dat al die jonge gasten het gaan laten zien”, sluit Salden af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *