Berry Smit na afscheidsduel als assistent-trainer: ‘Er komt wel een nieuwe gek’

Foto: Orangepictures

Berry Smit was voor de laatste keer de assistent-trainer van Misha Salden bij het thuisduel tussen FC Volendam en Almere City FC (1-1). Smit, een geliefd persoon binnen de club en op het dorp, vertrekt per 1 december bij de Jupiler League club. Hij keert terug naar, zoals hij zelf zegt ‘zijn roots’ in de bouw, als uitvoerder bij VAB.

Smit, zoals ie is, had zich niet anders gevoeld als anders. ,,We zaten niet slecht in de wedstrijd”, analyseert hij. ,,We hadden de wedstrijd open kunnen breken om vervolgens in de leunstoel te gaan zitten, maar het was ons niet gegund met die kans van Stroo en die afgekeurde goal van Doodeman. Toch maken een goed doelpunt met Antwi.”

,,Dat dit mijn laatste wedstrijd op de bank zou zijn? Nee, daar ben je niet echt mee bezig”, zegt hij in gesprek met TjerkstraMedia CW. ,,Ik was met de wedstrijd bezig en dan zet je al het andere van je af. Het zou zomaar kunnen zijn dat het volgende week als ik voor het schakelprogramma van FOX zit wel wat gaat kriebelen.”

Terug naar zijn roots

Smit is een voetbaldier in hart en nieren. En daarom is bijna niet te bevatten dat hij vertrekt. ,,Dat ik voetbal uitadem is correct, maar ik keer terug naar mijn roots. Dat ik een belangrijke pion ben binnen de organisatie klopt niet helemaal. Ik zie niet veel verschil met de andere clubmensen. Er komt na mij wel een nieuwe gek hoor”, lacht Smit. ,,Daar hoeven we ons geen zorgen om te maken. Ik ga nu een vast leven krijgen. Mijn gezin krijgen iets meer rust.”

Eigen keuze

Het vertrek van Smit is zijn eigen keuze geweest. ,,Honderd procent. Er is niets voorgevallen binnen de club of wat dan ook. Ik heb hier een paar jaar mogen spelen, na twaalf jaar jeugdopleiding en zeven seizoenen in de trainersstaf gunt de club mij deze stap. Daar ben ik heel blij mee. Ik ken Henk Kras al dertig jaar, en als dan deze keuze maak, dan kent hij mijn situatie en zegt hij: dan help ik jou daarmee.”

Over een mogelijke opvolger kan Smit nog niets verklappen. ,,Nee, ik ga er vanuit dat het intern wordt ingevuld, maar zeker weten doe ik het ook niet.”

Berry blijft tot de kerstdagen ‘Chef Academie’ bij de FC. ,,Dat wil ik zo goed mogelijk achter laten.” Smit gaat mogelijk nog wel wat scoutingswerkzaamheden doen voor de club. ,,Dat zou ik graag willen doen. Als er op een vrijdagavond een wedstrijd is in de buurt dan ga ik daar graag heen. We werken hier met een grote groep vrienden. Als ik dat moet doen, dan is dat geen enkel probleem.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *