Spelers Achilles’29 kunnen geen kant op

Foto: Jack Wolters
Bron: De Gelderlander

De spelers van Achilles’29 zitten na het faillissement in onzekerheid. De selectie is afhankelijk van de onderhandelingen tussen curator Coen Houtman, VVCS en KNVB.

Als het faillissement onherroepelijk is (Achilles heeft tot woensdag om in beroep te gaan), heeft de curator minimaal vier weken om de bij de KNVB geregistreerde contractspelers Boy van de Beek, Mart Raterink, Niek Versteegen en Omid Popalzayte te verkopen. In die tijd kunnen de voetballers niet bij een andere club tekenen, tenzij ze een overeenstemming bereiken met de curator.

“Volgens de reglementen van de KNVB is het niet toegestaan voor spelers om bij een andere club te trainen of te spelen, al kan ik me voorstellen dat een sportman beweging wil”, zegt Houtman tegen De Gelderlander. “Maar het is nu te vroeg om spelers te verkopen. De contracten worden ook niet ontbonden. Wel kunnen hun arbeidsovereenkomsten worden stopgezet door mij, en dan krijg je te maken met een reguliere opzegperiode. Die varieert, op basis van arbeidsduur, tussen de vier en zes weken.” Daarna kunnen spelers doen en laten wat ze willen, zo zegt de curator. ,,Maar in overleg kunnen we kijken of dat eerder al kan.”

Voor de niet-geregistreerde contractspelers geldt dat zij dispensatie moeten krijgen van de KNVB voor een overschrijving naar een andere club. De KNVB wil daar nog niets over zeggen en wacht de situatie af totdat het faillissement onherroepelijk is.

De VVCS, belangenbehartiger voor contractspelers, wil dat iedereen probleemloos kan overstappen naar een andere club en spant desnoods een rechtszaak aan tegen de voetbalbond. “Het is een unieke en ingewikkelde situatie, maar iedereen is uiteindelijk gewoon contractspeler”, zegt Ad Dieben van VVCS. “Als iemand werkloos en bij een andere club in dienst kan treden, dan moet dat kunnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *