Contracten Achilles’29 opgezegd: ‘De fout ligt namelijk bij Achilles’29’

Foto: Jack Wolters

Achilles’29 heeft de contracten van de spelers opgezegd. Dat bevestigt Danny Hesp, voorzitter van spelersvakbond VVCS, tegenover Omroep Gelderland. Na de officiële opzegtermijn van vier weken mogen de spelers gaan en staan waar ze willen.

“Maar als een speler tussentijds een andere werkgever vindt, kan in overleg met de curator worden besloten om eerder uit elkaar te gaan dan die vier weken”, zegt Hesp. De voetballers kunnen vanaf donderdag bij uitkeringsinstantie UWV terecht voor hun achterstallige salaris.

Door de opzegging van de contracten zijn de spelers van de Groesbeekse club nog niet ‘vrij man’. Een groot gedeelte van de spelersgroep heeft een contract dat niet geregistreerd staat bij de KNVB en dus staan ze als ‘non’-profvoetballer te boek. Volgens de regels van de voetbalbond mogen niet-profs alleen in de zomer overstappen naar een andere club. De VVCS is met de KNVB in overleg om te kijken of er een dispensatieregeling kan komen.

Hesp gaat verder. “De fout ligt namelijk bij Achilles’29 en niet bij de spelers. Volgens de regels ben je bij contractspelers verplicht om een opleidingsvergoeding te betalen. Door spelers niet bij de KNVB te registreren, omzeil je deze verplichting.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *