FC Emmen wil verlengen met hoofdtrainer Lukkien

Foto: Orangepictures

FC Emmen en hoofdtrainer Dick Lukkien willen de samenwerking verlengen. Afgelopen maandag voerden directeuren Wim Beekman en Ben Haverkort een eerste oriënterend gesprek met de oefenmeester die bezig is aan zijn tweede seizoen bij de Drentse Jupiler League club. Dat meldt RTV Drenthe.

Lukkien, die het uitstekend naar de zin heeft bij FC Emmen, blijft realistisch. “Ik heb niet het idee dat ik nu al per se hogerop moet. Zeker niet. Ik ben pas twee jaar hoofdtrainer en heb nog voldoende te leren. Ik kan net als FC Emmen nog wel een stap maken.”

Lukkien wil het hoogst haalbare uit zijn ploeg proberen te halen en daardoor zal de club moeten doorselecteren. Promotie naar de eredivisie is een doel. “Ik hoop dat de club daar net zo over denkt en dat daarvoor financiële mogelijkheden zijn, al ben ik van mening dat we met de huidige selectie ook al ver moeten kunnen komen. Als wij ons plaatsen voor de play-offs ben ik ervan overtuigd dat geen enkele Jupiler League-club ons graag treft.”

Haverkort is het eens met Lukkien, die graag voor twee jaar wil bijtekenen. “Wie smacht binnen deze club en in deze regio niet van de eredivisie? Dat is ook de voornaamste reden dat ik afgelopen zomer hier ben ingestapt. Natuurlijk zal het bij FC Emmen op een geleidelijke manier moeten gebeuren. We zullen creatief moeten zijn, ook in het aantrekken van spelers. Maar duidelijk is wel dat we niet meer teruggaan. We gaan alleen maar vooruit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *