Fortuna Sittard zet Oliseh aan de kant

Foto: Niels van Renen

Fortuna Sittard stelt zijn coach Sunday Oliseh per direct op non-actief. Dat meldt de club in een persbericht op de clubsite. De clubleiding neemt dit besluit naar aanleiding van het herhaaldelijk verwijtbaar handelen gedurende langere periode door de trainer jegens meerdere personen in de organisatie. Meerdere pogingen van de club om de trainer tot ander gedrag te bewegen bleven helaas zonder resultaat, met uiteindelijk ook een onwerkbare situatie als resultaat.

Het bestuur van Fortuna Sittard benadrukt dat de beslissing om Oliseh op non-actief te stellen niet is ingegeven door de huidige sportieve prestaties. Door zijn ontoelaatbare handelen heeft de oefenmeester de samenwerking met vele mensen binnen de organisatie onmogelijk gemaakt. Van spelers tot medewerkers. Fortuna Sittard betreurt het besluit, maar stelt dat het clubbelang boven alles gaat.

Fortuna heeft in Claudio Braga een voorlopige vervanger gevonden voor de op non-actief gestelde Oliseh. Totdat de Sittardse club een nieuwe trainer heeft gevonden zal Braga de dubbelrol van hoofdtrainer en Hoofd Jeugdopleidingen vervullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *