FC Volendam wil aantal spelers binden: ‘Ik heb daar een positief beeld van’

Foto: Frank Fotograaf Brussel

Afgelopen week kwam naar buiten dat FC Volendam met veel spelers in gesprek is of gaat over het wel of niet verlengen van diens aflopende verbintenis. Kort samengevat komt het er op neer dat het Andere Oranje graag door wil met een aantal jonge spelers, zoals Nick Runderkamp, Alex Plat, Gerry en Jari Vlak, Daan Klinkenberg en Marco Tol. ,,Het zijn spelers die net komen kijken, maar die wij als club heel graag willen binden”, aldus technisch manager Misha Salden in gesprek met TjerkstraMedia CW.

FC Volendam wil ook door met een aantal basisspelers, zoals bijvoorbeeld Erik Schouten. Met Erik hebben we gesproken. Die gesprekken krijgen een vervolg. Ook met Kees Kwakman is gesproken, maar het is wel een feit dat hij dit seizoen te weinig inzetbaar is. We gaan de tijd nemen om te kijken wat we voor elkaar willen en kunnen betekenen in de nabije toekomst. We moeten geen mensen tegenhouden, het moet ook kunnen, daarnaast is ook de vraag of fantastische jongens als Kees of Henny (Schilder), die veel betekenen of hebben betekend voor de club, genoegen kunnen nemen met misschien een minder prominente rol. Ik kies op dit moment voor Erik en Daan (Klinkenberg) in het centrum, maar ik weet niet exact hoe het plaatje er voor volgend seizoen uit gaat zien.”

Hobie Verhulst vertrekt definitief. Gaat de club voor een nieuwe doelman of kiest het voor Jordi van Stappershoef of Mitchel Michaelis? ,,Ik heb daar een positief beeld van, maar of beiden goed genoeg zijn voor de Jupiler League weet ik niet. Wedstrijden spelen voor Jong FC Volendam is toch anders. Ook moet duidelijk worden wat er gaat gebeuren met de beloftencompetitie. Blijven ze op zaterdag spelen of gaat het naar de maandagavond? Dat weten we pas half of eind maart.”

Om te kunnen beoordelen of beide doelmannen het niveau aan kunnen, bestaat de kans dat Salden ze dit seizoen een aantal wedstrijden de kans gaat geven. ,,We moeten hier nog naar kijken, maar dat kan een optie zijn. Maar mocht er toch een andere keeper komen, dan verandert de situatie mogelijk… de toekomst zal het uitwijzen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *