Schouten leeft de komende dagen tussen hoop en vrees

Foto: Joop Kappert

Erik Schouten moest er in de thuiswedstrijd van FC Volendam tegen FC Dordrecht (4-1) al vroeg af met een knieblessure. De centrumverdediger, die met de club in gesprek is over contractverlenging, ondergaat komende donderdag een MRI-scan. Tegenover NHsport reageerde Schouten als volgt: “Het zou mooi zijn als het meevalt, maar ik ga er vanuit dat ik een tijdje ben uitgeschakeld.”

Schouten kreeg tegen Dordrecht een tik tegen de buitenkant van zijn knie en zakte er korte tijd later doorheen toen hij een pass wilde geven. “Ik hoorde krak en het voelde niet goed. Ik ben vrijdag nog naar het ziekenhuis geweest en de orthopeed daar was nog vrij positief. In het weekend is de knie dik en stijf geworden. Donderdag na de MRI weet ik meer.”

De 26-jarige Schouten wacht met angst en beven af. “Het is moeilijk. Ik wilde vrijdag al weten wat het is. Zo kom ik nooit in het ziekenhuis en zo ben ik in één maand een paar keer de sigaar”, aldus Schouten, die tegen Go Ahead Eagles zijn neus brak en de laatste wedstrijden met een masker moest spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *