Kees Kwakman houdt het voor gezien

Foto: Orangepictures

Kees Kwakman houdt het voor gezien. De middenvelder van FC Volendam zet per direct een punt achter zijn voetbalcarrière. Aanhoudende fysieke problemen doen hem besluiten deze stap te maken, echter in goed overleg met FC Volendam.

Kwakman (34) blijft op een nader af te spreken wijze betrokken bij het team, meldt de Jupiler League club op het digitale thuis. Kwakman sluit zijn actieve loopbaan af bij de club waar hij zijn carrière ook begon. Kwakman speelde 130 wedstrijden voor FC Volendam en maakte 22 doelpunten.

Kwakman reageert: “Er zijn ontelbare anekdotes, herinneringen en avonturen beleefd, zowel voor mij als mijn gezin. Ik ben een bevoorrecht mens geweest 15 jaar lang. Het was geweldig, meer dan ik ooit had durven dromen, maar aan alles komt een einde. Vorig seizoen heb ik bijna alles gespeeld en dus begon ik dit seizoen vol goede moed. Maar letterlijk vanaf dag 1 is het tobben geweest. Al een aantal weken merk ik nu dat ik op trainingen en in wedstrijden fysiek en mentaal niet meer kan brengen wat ik zou willen en wat zou moeten als aanvoerder van Volendam. Je hoopt nog op verbetering maar helaas was de slechte wedstrijd van afgelopen vrijdag voor mij de bevestiging dat die verbetering niet meer komt. Met name Misha Salden heeft in een moeilijke periode voor hemzelf mij toch altijd gesteund en begripvol geholpen. Speciale dank aan hem! Voor mij komen er weer mooie nieuwe uitdagingen aan en hopelijk kan ik me verder ontwikkelen op andere vlakken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *