Branco van den Boomen: ‘Het balletje valt net de verkeerde kant op’

Foto: Johan Manders

De zesde nederlaag in zeven duels is een feit. Ook in Volendam wist FC Eindhoven geen driepunter te pakken. In de slotfase schoot Volendam-middenvelder Joey Veerman fraai de 3-2 binnen. Na een 1-2 ruststand kreeg FC Eindhoven voldoende mogelijkheden om het duel te beslissen, maar de frontspelers faalden in de afronding.

Aanvoerder en middenvelder Branco van den Boomen vatte de wedstrijd in en tegen Volendam kort samen. ,,Je verliest hier omdat we de 1-3 niet maken. We speelden denk ik iets beter voetbal dan Volendam, maar aan het einde geven we het weg en dat is zuur”, zegt hij in gesprek met TjerkstraMedia CW.

,,Deze nederlaag past wel in het seizoen van FC Eindhoven. Het balletje valt net de verkeerde kant uit. Wat de redenen precies zijn weet ik niet, maar het heeft zeker te maken met een stukje kwaliteit en pech denk ik. We missen natuurlijk veel spelers, je bent in principe beter dan Volendam, dan moet je hier resultaat weg halen, maar we laten dat na.”

Kort voor rust kreeg FC Eindhoven een strafschop. Van den Boomen staat op de lijst als penaltynemer, maar Joel Thomas eiste de bal op. Een klein opstootje ontstond. ,,Ik stond op de lijst om hem te nemen. Ik was blij dat hij hem binnenschoot, maar het wel zo dat ik er iets over ga zeggen.”

Van den Boomen keerde afgelopen zomer terug bij FC Eindhoven. Hij voelt zich er thuis. ,,Ik voel me op mijn plek hier, maar je blijft altijd kijken of je een stapje kunt maken. Ik wil kijken wat mijn plafond ligt. Hopelijk is dat de eredivisie. Het is wel zo dat je net op het juiste moment ergens moet binnen komen. Daarnaast heb je met geluk en de gunfactor te maken. We gaan het zien”, sluit Branco af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *