Matchwinner Joey Veerman hoopt: ‘Als het komt zou het mooi zijn’

Foto: Orangepictures

Een moeizame thuisoverwinning voor FC Volendam tegen FC Eindhoven (3-2). Joey Veerman werd met een prachtige treffer in de 88e minuut de matchwinner. ,,Het ging erg moeizaam. Het was koud, harde wind. We moeten deze wedstrijd maar snel vergeten”, zei Veerman na afloop in gesprek met TjerkstraMedia CW. ,,Mijn doelpunt zat er wel lekker in. Daar ben ik wel blij mee.”

FC Volendam begon niet goed aan de wedstrijd. Een te laag tempo en een slordige opbouw speelde de ploeg parten. ,,Ze hadden ons in het begin goed beet. Een buitenspeler van hen liet zich veel terugzakken naar het middenveld, waardoor ze vaak met vier of vijf man kwamen te staan. We hadden het daar moeilijk mee. Het plan was in principe dat ik de opbouw zou verzorgen, maar die nummer tien van hen liep steeds achter mij aan. Dus we bereikten er weinig mee.”

,,Het manco is eigenlijk dat we vergeten de ballen in te spelen”, gaat Veerman verder. ,,Als we wel die ballen gaan inspelen dan komen we er onderuit. In de tweede helft hebben we dat meestal pas door en dan gaat het lopen. Misschien beginnen we te afwachtend. Het zou vanaf minuut één moeten gebeuren. Durf en lef zou een reden kunnen zijn ja.”

,,Uiteindelijk denk ik dat we op basis van de meeste kansen meer recht hadden op de overwinning. We hebben met Antwi en Doodeman goede kansen gehad en zij hebben een keer de paal geraakt en uit corners een aantal kleine mogelijkheden.”

Joey wordt meer en meer de motor van dit FC Volendam. Er wordt iets verwacht van de talentvolle middenvelder. Veerman merkt dat zelf ook. Of hij klaar is voor een stap hoger wilde hij niet uitspreken, maar hij hoopt dat hij komende zomer wel een stapje kan en mag maken.

,,Ik zou het graag willen. Als het komt zou het mooi zijn. Volgens mij heeft zich nog geen club zich gemeld bij mijn zaakwaarnemer”, zegt Veerman. ,,Ik hoop dat het deze zomer komt. Dat jij mij de motor van dit team noem ervaar ik als een compliment. Na het wegvallen van Erik Schouten (blessure), vanavond Kevin Visser en Kees Kwakman (gestopt) voel ik ook meer verantwoordelijkheid. Ik ben blij met deze spelers te mogen werken. We hebben een fijne groep.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *