Schilder in onzekerheid over contract, basisdebuut Tol

Foto: Frank Fotograaf Brussel

Marco Tol maakt maandagavond in de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht zijn basisdebuut in de hoofdmacht van FC Volendam. De 19-jarige verdediger krijgt de voorkeur boven routinier Henny Schilder.

Bij een bepaald aantal wedstrijden wordt de optie in het aflopende contract van Schilder automatisch gelicht. Door hem niet op te stellen, lijkt de kans dat Schilder daar dit seizoen genoeg duels voor heeft gespeeld, onhaalbaar. Volgens hoofdtrainer en technisch manager Misha Salden speelt dat absoluut geen rol. “Het resultaat staat centraal. Dat is belangrijker dan of Henny wel of geen nieuw contract krijgt,” zegt Salden tegen NHsport.

Tol die vrijdagavond in het uitduel tegen N.E.C. Nijmegen mocht invallen, krijgt zijn kans tegen MVV. “Marco is een talent in de dop. Hij maakt de laatste weken een hele goede indruk”, sluit Salden af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *