Donny van Iperen maakt stappen bij Telstar: ‘Samenwerking tussen staf en selectie is perfect’

Foto: 1963-Pictures

Telstar won maandagavond met 2-3 bij Almere City FC. De spelers van Telstar konden hun geluk niet op. ,,We hebben ons goed gerevancheerd na de nederlaag tegen Helmond Sport. We waren nog heel dicht bij de periode. Gelukkig konden we snel weer spelen om die nederlaag te verwerken”, zegt Donny van Iperen, centrumverdediger van Telstar, na afloop in gesprek met TjerkstraMedia CW.

,,We kwam met 0-3 voor. Uiteindelijk kwamen ze terug tot 2-3 waardoor het nog wel spannend werd. We gingen 5-3-2 spelen en hebben daarna eigenlijk maar één kansje weggegeven. Ze schoten veel van afstand. We hebben veel verdedigende krachten. Door het spel wat we spelen krijgen we ook wel veel goals tegen, maar gelukkig maken we zelf ook veel doelpunten. We staan dit seizoen vaak aan de winnende kant. Dat voelt goed.”

Gretig

Van Iperen spreekt over een ambitieuze ploeg. ,,Met veel nieuwe spelers zijn we begonnen aan dit seizoen. Stuk voor stuk ambitieuze gretige jongens die keihard werken, zowel als team, maar ook individueel. De samenwerking tussen de staf en selectie is perfect. Het is fijn om hier onderdeel van te mogen zijn.”

Stappen

De verdediger maakt zelf ook stappen in zijn ontwikkeling. ,,We draaien als team lekker, maar ook ik als speler ontwikkel me goed. Ik heb het erg naar de zin hier en sta nog een jaartje onder contract bij Telstar. De optie in mijn contract is recentelijk gelicht.”

,,Er kunnen nog wel een aantal dingen verbeterd worden. Als linkercentrale verdediger zou het goed zijn als ik mijn linkerbeen blijf ontwikkelen, om me zodoende meer en meer te onderscheiden. Daarnaast kan ik nog meedogenlozer worden. Maar weet je, ik ben 22, speel bijna alles bij Telstar en het gaat lekker. Ik kan nog veel leren van Toine van Huizen, mijn maatje. Aan hem kan ik me optrekken. We praten veel over voetbal in, maar ook buiten het veld. Ik zou graag een allround verdediger willen worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *