Heracles Almelo kiest voor Duitse hoofdtrainer

Foto: Bert Letteboer

Frank Wormuth wordt de nieuwe trainer van Heracles Almelo. De 57-jarige Duitser tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen. Dat meldt de eredivisieclub in een persbericht.

Wormuth staat sinds 2008 aan het hoofd van de trainersopleiding van de DFB, de Duitse voetbalbond. Daarnaast was hij sinds 2010 trainer van het Duitse nationale elftal onder twintig jaar. “Ik kijk er weer naar uit om iedere dag op het veld te staan. Ik voelde dat er nog altijd een trainer in mij zit. In de gesprekken met Heracles Almelo werd dat bevestigd. De kennis die ik in de laatste tien jaar in de aansturing van de opleiding heb opgedaan, wil ik graag in de praktijk tot uiting brengen. Heracles Almelo is een club die goed bij mij past.”

Technisch manager Mark-Jan Fledderus over de nieuwe coach. “Frank heeft enorm veel ervaring in de voetbalwereld. Behalve met zijn voetbalvisie, past hij ook als opleider goed bij Heracles Almelo. Hij is het brein achter de vernieuwing van het Duitse voetbal en met zijn kennis kan hij onze club verder ontwikkelen. Samen met Frank gaan we voor attractief voetbal. Hij zal zich de Nederlandse taal eigen maken. Tot het nieuwe seizoen werkt hij op de achtergrond toe naar onze samenwerking.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *