Basisplaats voor Paul Kok: ‘Heb vertrouwen in goede afloop’

Foto: Orangepictures

Misha Salden, de hoofdtrainer van FC Volendam, koos tegen Jong AZ, voor Paul Kok. De coach wilde een aantal spelers fit houden en spaarde daarom Gijs Smal en spits Enzo Stroo. Met Kok in de basis won het Andere Oranje vrij eenvoudig met 4-1 van Jong AZ.

,,Het was fijn om na een aantal weer minuten te mogen maken. Ik hoorde het gisterochtend op de training en was wel een beetje verbaast, maar was natuurlijk heel blij. De trainer gaf aan dat hij een aantal spelers fit wilde houden. Ik heb hard gewerkt naar deze kans toe, dus het keiharde werken wordt beloond”, zegt Kok in gesprek met TjerkstraMedia CW. ,,Ik speelde een aardige wedstrijd, maar laten we wel even die ene misser in de eerste helft voor het gemak vergeten. We hebben een uitstekende 4-1 winst behaald. We kunnen tevreden zijn.”

Jong AZ gaf niet echt thuis. ,,Tot aan de zestien meter speelden ze best aardig, maar ze creëerden weinig. Dat was ook de verdienste van ons. We hebben verdiend gewonnen.”

Kok is geen vaste waarde. Dat blijft moeilijk. ,,Ik moet me schikken in de rol die ik heb. Als je wissel staat kun je nooit tevreden zijn. Het was even wennen, maar ik ben altijd keihard blijven werken en zal nooit opgeven.”

De linksback, die over een aflopende verbintenis beschikt, heeft een aanbieding van FC Volendam in beraad. ,,Het is even afwachten wat er gaat gebeuren, maar we hebben morgen een gesprek met de club. Ik wil natuurlijk zoveel mogelijk spelen, maar ik sta positief tegenover FC Volendam. De kans dat ik verleng is groot. Ik heb veel vertrouwen in een goede afloop.”

Door de winst tegen Jong AZ blijft Volendam in de race voor de play-offs. ,,Zelf blijven winnen is belangrijk. We moeten naar onszelf blijven kijken. Als we dat doen dan houden kans.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *