Misha Salden: ‘Het venijn naar de goal bleef achterwege’

Foto: Frank Fotograaf Brussel

De laatste kans die FC Volendam kreeg om alsnog deel te mogen nemen aan de play-offs werd niet gegrepen. In Almere werd met 2-0 van Almere City FC. Na afloop sprak TjerkstraMedia CW met hoofdtrainer Misha Salden.

,,In de eerste helft waren wij de bovenliggende partij, maar hadden we toe moeten slaan. In de eindfase is het te vaak net niet en dat is zonde”, zegt Salden. ,,Het venijn naar de goal bleef achterwege.”

,,In de tweede helft creeren beide teams minder en wordt het wat onrustiger. Uiteindelijk brengen wij een extra spits erbij ten kost van Dylan Mertens, die tegen kramp aan zat en dan is het hopen op die goal. Helaas maken zij die eerste goal. Bij die treffer doen we verdedigend iets niet goed. We gaven die goal te gemakkelijk weg, zoals we dat dit seizoen wel vaker gebeurde.”

Het seizoen zit er op. FC Volendam blijft nog tot eind mei trainen. ,,Het is teleurstellend dat het seizoen zo moet eindigen. Dat is niet leuk voor de fans die ons altijd hebben gesteund. We hadden van dit seizoen meer verwacht en kregen vandaag nog die kans om de play-offs alsnog te halen, maar dan moet je wel top zijn. De jongens zijn goed omgegaan met de druk en zenuwen. Het veldspel was goed, maar het venijn naar de goal bleef achterwege.”

Contractverlenging

De coach geeft aan dat een aantal spelers een mondeling akkoord met de club hebben over het verlengen van het contract. In de wandelgangen vernamen wij dat Mitchel Michaelis en Paul Kok nog een jaar bij de FC blijven. De toekomst van Ties Evers blijft nog even onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *