Olij vertrekt bij AZ

Foto: Frank Fotograaf Brussel

Nick Olij vertrekt bij AZ. De huidige doelman van Jong AZ, die sinds 2014 uitkomt voor de Alkmaarse club, gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. “De club heeft aangegeven dat ik volgend jaar geen tweede keeper zal worden”, geeft Olij te kennen tegen AZ Fanpage. “Er zal een andere keeper komen en die gaat alles spelen bij Jong AZ, waardoor er voor mij weinig tot geen speeltijd in zit. Ik wil graag blijven spelen dus ik heb met de club overlegd om verhuurd te worden.” Olij heeft een contract tot de zomer van 2019 bij AZ.

De goalie van Jong AZ stond afgelopen seizoen nagenoeg elke wedstrijd onder de lat in de Jupiler League en maakte een goede ontwikkeling door. Wat mogelijk meespeelt is dat Olij op 1 augustus 23 jaar wordt, waardoor hij niet meer onder de dispensatieregeling valt voor Jong AZ. Die regeling geeft aan dat er maar twee spelers van 23 jaar of ouder in het veld mogen staan bij Jong AZ. Olij speelde tot nu twee wedstrijden in het eerste team van AZ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *