FC Emmen loert: ‘Lukkien en ik weten veel van de spelers in het Noorden’

Foto: Bert Letteboer (JenS Vesting is inmiddels De Oude Meerdijk)

FC Emmen promoveerde afgelopen zondag ten koste van Sparta Rotterdam voor de Eredivisie. De club probeert een representatief elftal samen te stellen dat zich volgend seizoen weet te handhaven op het hoogste niveau van Nederland. Manager voetbalzaken Jan Korte en trainer Dick Lukkien oriënteren zich momenteel op de transfermarkt. Noordelijke clubs zouden FC Emmen misschien kunnen helpen aan spelers.

“Lukkien en ik weten veel van de spelers in het Noorden, bijvoorbeeld van wat er bij FC Groningen in de jeugd speelt en tegen het eerste elftal aanhangt, of wat daar transfervrij mag vertrekken of om andere redenen afvalt. Daar willen we ons voordeel uit halen”, aldus Korte in gesprek met RTV Noord. Yoëll van Nieff kan bijvoorbeeld een optie zijn voor de Drentse promovendus, die weet dat Van Nieff ook in beeld is bij Willem II.

De selecties van FC Groningen kennen geen geheimen voor Korte en Lukkien, die als assistent-trainer werkte bij FC Groningen. “Het zou dom zijn als we de ogen sluiten voor andere mogelijkheden. Ik heb ook vaak contact met mijn collega Gerry Hamstra bij sc Heerenveen en we hebben natuurlijk ook PEC Zwolle in het vizier.”

Daarnaast is FC Emmen ook interessant voor de topclubs. “Ik zal je een voorbeeld geven. Ik had met Marcel Brands van PSV een tijd geleden contact over verdediger Jordy de Wijs, maar die wilde hem toch liever in de Eredivisie stallen, bij Excelsior. Nu komen wij ook voor dat soort spelers in aanmerking.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *