Jongere broertje Kongolo naar sc Heerenveen

Foto: Bert Letteboer

sc Heerenveen heeft zich versterkt met Rodney Kongolo. De twintigjarige middenvelder komt over van Manchester City. Dat meldt de Leeuwarder Courant dinsdag. Kongolo geldt al jaren als een toptalent. Het jongere broertje van Terence Kongolo werd vier jaar geleden door Manchester City weggeplukt uit de jeugdopleiding van Feyenoord.

De verdedigende middenvelder wist echter niet door te breken bij de Engelse landskampioen. Afgelopen seizoen speelde Kongolo op huurbasis in het shirt van Doncaster Rovers, dat uitkomt in de League One.

De Friezen nemen de jeugdinternational, die nog een jaar vastlag bij City, definitief over. De Engelse club heeft naar verluidt wel een terugkoopclausule bedongen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *