Almere City doet weer zaken met AS Roma

Foto: TjerkstraMedia CW

Almere City FC heeft weer zaken gedaan met AS Roma. De Keuken Kampioen divisieclub heeft zich versterkt met Italiaans jeugdinternational Edoardo Soleri. Hij komt op huurbasis voor één seizoen naar Almere.

Soleri bracht de jeugdopleiding door van de Romeinse club en maakte vervolgens in 2015 de overstap naar de hoofdmacht. In september van datzelfde jaar maakte hij zijn debuut in de UEFA Champions League van de Giallorossi tegen BATE Borisov. AS Roma verhuurde de aanvaller het daaropvolgende seizoen achtereenvolgens aan Specia Calcio in de Serie B en aan UD Almeria in de Spaanse LaLiga2. Daarnaast kwam Soleri vijf wedstrijden uit voor het Italiaanse elftal 019 en kwam daarin éénmaal tot scoren.

Directeur Robert Maaskant: “Met Soleri hebben wij een spits met lengte binnengehaald en met een enorme potentie. Soleri is bovendien een spits die speelervaring in Italië en Spanje als bagage met zich meebrengt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *