Aanvoerder Danny Verbeek blij en realistisch: ‘Het kan alleen maar beter worden’

Foto: Joop Kappert

Danny Verbeek is dit seizoen de aanvoerder van FC Den Bosch. De van origine vleugelspeler begon in en tegen Volendam topfit aan het duel en zag hoe zijn team een prima wedstrijd speelde. In de eerste helft was het even zoeken, maar na rust gaf de Brabantse formatie gas. Nieuwkomer en invaller Rauna Sappinen zorgde voor de beslissende treffer.

,,Een mooi begin voor de club natuurlijk. Het was de laatste dagen hectisch op de club, veel nieuwe spelers kwamen en dan is het even zoeken, wennen en ingespeeld raken”, geeft Verbeek aan in gesprek met TjerkstraMedia CW. ,,Meestal heb je daar zes/zeven weken voor, maar nu maar vier dagen. Als je ziet hoe die nieuwe jongens er op klapten vanavond, was heel bewonderenswaardig. Het zal in het begin van de competitie nog wel met horden en stoten gaan, maar deze wedstrijd hebben we als team gewonnen. Het is heel knap wat we gedaan hebben vanavond.”

,,We hebben het tegen Volendam nooit gemakkelijk”, gaat Verbeek verder. ,,Ook vanavond niet, maar het stond goed, het was soms wennen in de coaching, maar hoe langer de wedstrijd voortduurde hoe beter het ging. Het kan alleen maar beter worden denk ik.”

Verbeek, die de laatste seizoenen kampte met een aantal kwetsuren is blij weer fit te zijn. De aanvaller weet ook dat één zwaluw nog geen zomer maakt. ,,Ik heb goed door kunnen trainen voor dit seizoen en merk de laatste maanden dat ik fitter en fitter wordt.”

Als defensieve middenvelder, met de punt naar achter, stond Verbeek tegen Volendam zijn mannetje. ,,Het is niet echt mijn positie, maar het ging naar behoren. We moeten echter wel de verwachtingen enigszins temperen hoor. Laten we het stap voor stap bekijken waar we naar toe kunnen groeien. Je kan niet van vier jaar geen play-offs halen, ineens kampioen worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *